Στην Καλαμπάκα θα βρίσκεται 14-15 Σεπτέμβρη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
14 Αυγούστου 2015, 11:07

Την πόλη της Καλαμπάκας θα επισκεφτεί  14-15 Σεπτέμβρη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος.
την είδηση μετέφερε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κκ. Σεραφείμ , λέγοντας ότι ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε την πρόταση του και θα παρευρεθεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα φτάσει στην Καλαμπάκα παραμονή της εορτής , Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη και θα παραμείνει για δύο ημέρες.

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες , άφησε όμως να εννοηθεί ότι οι Καλαμπακιώτες περιμένουν μια θετική δήλωση για την μεταλλαγή της Μητροπόλεως από προσωποπαγή σε μόνιμη.

<< ..ελπίζω να καμφθεί ο γείτονας και να υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα για τον Λαό της Καλαμπάκας ..>> , ανέφερε ο κκ. Σεραφείμ.

Μέσα στην πλειάδα των Οσίων Μετεωριτών πατέρων που πέρασαν διαχρονικά από την Άγια Λιθόπολη , τα Μετέωρα , υπήρξαν μεγάλα πνευματικά αναστήματα που όχι μόνο τα εξαγίασαν , αλλά στόλισαν με τον αγώνα τους , το ήθος τους , την προσφορά τους , το εκκλησιαστικό αγιολόγιο αφήνοντας έτσι πίσω πολύτιμες πνευματικές παρακαταθήκες για να σηματοδοτούν ως φωτεινός φάρος την πορεία της ζωής των ανθρώπων που στις μέρες μας αποδεικνύονται εξόχως χρήσιμα ώστε να παραμείνουμε ως Έλληνες όρθιοι και ακέραιοι και να μην χαθούμε μέσα στην τεχνοκρατούμενη σοφία της εποχής .
Ωστόσο η περιοχή μας και ειδικά η πόλη της Καλαμπάκας , έχει και μια άλλη ευλογία που την καθοδηγεί και την προστατεύει : Έχει την ευλογία να έχει ως Πολιούχο της τον Άγιο Βησσαρίωνα (1490 – 1540 ) που στο πέρασμά του από την επίγεια ζωή συνδέθηκε πνευματικά και κοινωνικά με τούτη δω την πόλη και τον τόπο αφού για ένα διάστημα (1521 – 1527 και μέχρι το 1529 ως τοποτηρητής ) ποίμανε την επισκοπή των ΣΤΑΓΩΝ ως επίσκοπός της για να ακολουθήσει μετά η εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου Λαρίσης – Τρίκκης και Σταγών (1527) .

  • ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΙΛΙΟΣ

    Αναμενόμενο! Αφού ο καρδιακός φίλος του Αρχιεπισκόπου μας άγιος Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος «έφερε» τον Αρχιεπίσκοπο τον Μάϊο στα Τρίκαλα για την εορτή του αγίου Βησσαρίωνα….

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .