Στην Γερμανία διδάσκει σε Tanzakademie ο καθηγητής Γιάννης Δήμας

23 Οκτωβρίου, 2016 08:54 Επιμέλεια: /

dimas-ioannis-1

Στην Γερμανία βρίσκεται ο συντοπίτης μας καθηγητής Γιάννης Δήμας από την Πέμπτη 20 έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, όπου είναι καλεσμένος και διδάσκει σε Tanzakademie (Ακαδημία Χορών) που λειτουργεί στην περιοχή του Rosencheim κοντά στην λίμνη Chiemsee μεταξύ Μονάχου και Salzburg στις Βαυαρικές Άλπεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επίπεδο Tanzpedagoge, Παιδαγωγών Χορού – Χοροδιδασκάλων μη ελληνικής καταγωγής.  Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η 5η κατά σειρά Tanzakademie στην κεντρική Ευρώπη όπου διδάσκει ο συντοπίτη μας πανεπιστημιακός δάσκαλος κ. Γιάννης Δήμας.

Στην κάθε Tanzakademie διδάσκεται το αντικείμενο των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών για 125 διδακτικές ώρες ετησίως, σε πέντε τετραήμερες συναντήσεις των 25 διδακτικών ωρών το κάθε σεμινάριο. Το θέμα που αναπτύσσει ο συντοπίτης μας καθηγητής σε θεωρία και πράξη είναι: «Διδακτική-Ανάλυση-Μετρική και Ρυθμολογία των ελληνικών αρχέγονων μουσικών μέτρων σε σχέση με τον παραδοσιακό χορό σήμερα.

Θεωρείται πολύ σημαντικό να “εξάγεται” εκπαιδευτικά ο Ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στη κεντρική Ευρώπη και δη στην Γερμανία σήμερα! σε μια τέτοια δύσκολη εποχή, από όλες τις πλευρές.

dimas-ioannis-2

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.