Στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων – Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

30 Μαρτίου, 2017 08:17 Επιμέλεια: /

zoyzoylas

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Περασμένη Παρασκευή στην Εφορία Τρικάλων , λόγω και την Εθνικής Εορτής .

Η εκδήλωση έγινε στις 2.00 μετά το μεσημέρι και με το τέλος της εργασίας , καθιστώντας την και μια ευκαιρία οι εργαζόμενοι να βρεθούν πιο κοντά και να συζητήσουν και την καθημερινότητα , όπως την βιώνει ο καθένας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Προϊστάμενος εσόδων Χαράλαμπος Ζούζουλας όπου μίλησε για το μήνυμα  25η Μαρτίου.

Ομιλία Χαράλαμπου Ζούζουλα

Κύριε Διευθυντά – Κυρία Υποδιευθύντρια

Κύριοι Προϊστάμενοι τμημάτων

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλής χαράς για τον χριστιανισμό  – Ελληνισμό. Τιμούμε τη μέρα κατά την οποία ένας αγνός Άγγελος ανακοίνωσε στην Παναγία την απόφαση του Κυρίου μας να φέρει στον κόσμο τον Υιό του.

Πέρα όμως από την αναγγελία του ερχομού του Χριστού στη Γη η 25η Μαρτίου για μας τους Έλληνες έχει μια ακόμα εξίσου ιερή συμβολική σημασία. Συμβολίζει την πιο σημαντική προσπάθεια που έκανε το Ελληνικό Έθνος για να μπορέσει να αποτινάξει από τις πλάτες του τοβ Τουρκικό ζυγό και να καταφέρει και πάλι να ζήσει ελεύθερο και περήφανο.

Στις 25 Μαρτίου 1821 οι Έλληνες οπλαρχηγοί ορκίζονται στο όνομα της Αγίας Τριάδας και της Ελλάδα να πολεμήσουν μέχρι τέλους και είτε να ελευθερωθούν από τους Τούρκους, είτε να πεθάνουν στη μάχη δοξασμένοι.

Ελευθερία ή Θάνατος είπαν.

Δεν θα αναφέρουμε σήμερα τα γεγονότα στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Ήταν μια περίοδος σκοταδισμού και οπισθοδρόμησης σε οικονομικό, πολιτισμικό και δημογραφικό επίπεδο. Όμως όλα τα χρόνια της σκλαβιάς το Ελληνικό Έθνος δεν έπαψε να αγωνίζεται.

Λέξεις όπως : Κρυφό σχολείο, κλέφτες, Αμαρτωλοί, Φιλική Εταιρία.

Ονόματα όπως: Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Παπαφλέσσας, Σούλι, Μεσολόγγι , τα λένε όλα.

Συνάδελφοι το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Μας καλεί ως χριστιανοί να αγαπήσουμε αληθινά τον συνάνθρωπό μας βάζοντας το συμφέρον του συνόλου πάνω από το ατομικό.

Μας καλεί ως ελεύθεροι άνθρωποι να επαναστατήσουμε ενάντια σε όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα που με κάθε τρόπο εισβάλλουν στη ζωή μας και μας οδηγούν το δίχως άλλο στην κοινωνική αδιαφορία και την ηθική κατάπτωση.

Μας καλεί να επαναστατήσουμε ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να μας ελέγχουν την πραγματική μας ελευθερία, που θέλουν να μας κάνουν πνευματικούς ραγιάδες της σύγχρονης εποχής.

Είναι καιρός να κάνουμε τη δική μας επανάσταση.

Επανάσταση σε όλα τα επίπεδα.

Επανάσταση σε όλα όσα μας βασανίζουν και μας φοβίζουν.

Οι Έλληνες του 1821 αγωνίστηκαν γιατί ήθελαν να ζουν ελεύθεροι, χωρίς να φοβούνται, χωρίς νε εκβιάζονται. Ήθελαν να πάψει να υπάρχει δυστυχία.

Το πνεύμα της 25ης Μαρτίου ας γεμίσει τις ψυχές μας.

Τα λόγια του ποιητή ας γίνουν φάρος και οδηγός μας ‘’ Ξύπνα  καημένε μου ραγιά, Ξύπνα να δεις Ελευθερία’’  . Ζήτω η Ελλάδα μας.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.