Στην Χαλκιδική για το συνέδριο της ΚΕΔΕ και Αιρετοί του Δήμου Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
6 Μαΐου 2015, 13:13

Ξενικά αύριο  7 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 9 Μαΐου το  Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξάγεται στη Χαλκιδική.

Το φετινό συνέδριο διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον  της χώρας και της Αυτοδιοίκησης.

Θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι:

-H ένταση που έχει λάβει το ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού κύματος.

-Η  απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθούν  υποχρεωτικά τα ταμειακά μας διαθέσιμα των δήμων  στην Τράπεζα της Ελλάδος.

-Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση όλων των Δήμων.

-Την προσπάθεια που καταβάλλεται από την Κεντρική Εξουσία με διάφορα τεχνάσματα( κατά τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κο Πατούλη ) να υποκατασταθούν οι δήμοι από άλλους βαθμούς εξουσίας στη διαχείριση πόρων και προγραμμάτων, που αφορούν την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και το θολό τοπίο και την αδυναμία ή και έλλειψη βούλησης της Πολιτείας να διασφαλίσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο , που θα δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να διαχειρισθούν με ευθύνη τους σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών μας, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.

Σήμερα το βράδυ διοργανώνεται ειδική  θεματική  εκδήλωση για το μεταναστευτικό, με ομιλητή τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλο.

Στο συνέδριο   θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στο συνέδριο ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος  Βούτσης, επίσης ότι έχουν προκληθεί οι αρχηγοί όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής και ότι μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ότι θα έρθουν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης και  εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Σοφιανός, ενώ αναμένονται απαντήσεις από ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ.

Παρόντες Αιρετοί της Καλαμπάκας

Ο κος Σακελλαρίου ήδη βρίσκεται στην Χαλκιδική για να παρακολουθήσεις τις εργασίες του συνεδρίου , ενώ στο συνέδριο θα παρευρεθεί και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Παπαπούλιο.

Μιλώντας στην στήλη μας ο κος Σακελλαρίου ανέφερε ότι το συνέδριο αυτό είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί σταθμό για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αν και στην ημερήσια διάταξη δεν υπάρχει θέμα αλλαγή του ¨Καλλικράτη¨ ( περισσότεροι Δήμοι κ.λ.π.) , όλα δείχνουν ότι θα υπάρχουν συζητήσεις.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .