Τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Αθήνα του Δήμαρχου Καλαμπάκας για την Γέφυρα της Διάβας αλλά και άλλων σοβαρών θεμάτων – Πάνω από 4 ( 4,5) εκατομμύρια η ανακατασκευή

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
19 Φεβρουαρίου 2016, 18:21

Μια σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με θέμα την αναστύλωση της Γέφυρας της Διάβας.

Ο Περιφερειάρχης  κος Αγοραστός παρέδωσε φάκελο στο Υπουργείο με την μελέτη που συντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια . Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνάει  τα 4 εκατομμύρια ( 3,7 είχαμε γράψει σε ρεπορτάζ πριν λίγες ημέρες) και η χρηματοδότηση πρέπει να γίνει άμεσα.

Περισσότερη συζήτηση έγινε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κο Γιώργο Δέδε , όπου παρεδόθη η μελέτη . Στο Υπουργείο παρευρέθη και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης , αγωνιώντας και αυτός για την έκβαση της υπόθεσης σε ότι αφορά πλέον την χρηματοδότηση του έργου.

Αν όλα πάνε καλά στα μέσα του Μάρτη θα τελειώσουν τα διαδικαστικά και εφ΄  όσον  δοθούν τα χρήματα το έργο θα δημοπρατηθεί με αποτέλεσμα να κοστίσει πολύ λιγότερο.

Στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα να ξεκινήσει το έργο , έστω και αν δεν έχει εξασφαλιστεί όλο το κονδύλι , και σιγά-σιγά καθ’  όν θα κατασκευάζεται θα βρεθούν τα χρήματα. Από όλους τονίστηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και το έργο να ξεκινήσει άμεσα.

Από τους Βουλευτές του Νομού ζητήθηκε η παρέμβαση τους ώστε να πειστούν οι αρμόδιοι του Υπουργείου και δη ο Υπουργός για να δοθούν τα χρήματα για την κατασκευή.

Περάτωση διαδικασιών σε ότι αφορά  μονιμοποίηση της Μητρόπολης

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης συναντήθηκε στην Βουλή και με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Φίλη. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Βουλευτής του Νομού κος Σιμορέλης όπου συζητήθηκε το θέμα της επικύρωσης  από τον Υπουργό της απόφασης της Ιεράς Συνόδου . όπως ειπώθηκε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να ψηφιστεί τροπολογία στην Βουλή που θα αφορά το θέμα. Ο Υπουργός δεν έχει αντίρρηση να προωθήσει την τροπολογία στην Βουλή , επιθυμεί όμως αυτή να κατατεθεί εντός κάποιου Νομοσχεδίου που θα  σχετίζεται με το αντικείμενο. Είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε να υπογραφεί και το Προεδρικό διάταγμα.

Κεραία Κινητής Τηλεφωνίας

Το τρίτο θέμα που απασχόλησε τον Δήμαρχο στην Αθήνα ήταν η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του Ιερού Ναού των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας.

Ο Δήμαρχος , μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων , τάχτηκε κατά της τοποθέτησης της κεραίας και προσπαθεί να βρει τρόπο ώστε να αποτρέψει την εγκατάσταση της.

Ζήτησε από τους Βουλευτές του Νομού να ελέγξουν το θέμα και να ελεγχθεί η όλη διαδικασία για να μην τοποθετηθεί η κεραία.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .