Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Καλαμπάκας για την αποχέτευση – Αναχωρεί την Κυριακή για Βρυξέλλες

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
19 Νοεμβρίου 2015, 12:41

Στην Αθήνα μετέβη σήμερα Πέμπτη ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης για δύο σοβαρά θέματα που αφορούν τον Δήμο.

Το πρώτο θέμα αφορά την ολοκλήρωση ενός έργου που αφορά την επέκταση του Δικτύου Ύδρευσης σε Καστράκι και Καλαμπάκα. Το συγκεκριμένο έργο κατασκευάστηκε αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα σχετικά με την απόσταση του έργου. Η διαφοροποίηση έγκειται στο ότι στην μελέτη η τάφρος διάνοιξης προέβλεπε 80 εκατοστά άνοιγμα , όμως το έργο χρειάστηκε 120 εκατοστά.  Έτσι υπάρχει ένα ποσό  που αν δεν ενσωματωθεί στο έργο θα πρέπει να επιστραφεί.

Ο κος Σινάνης προσπαθεί να διευθετήσει το θέμα και στην Αθήνα κατέβηκε συνοδευόμενος από τον αρμόδιο επί του έργου μηχανικού του Δήμου.

Το δεύτερο θέμα που οδήγησε τον Δήμαρχο στην Αθήνα , ήταν η ρύθμιση του δανείου που πληρώνει ο Δήμος Καλαμπάκας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να ζητήσει ρύθμιση ώστε να επιμηκυνθεί η χρονική διάρκεια αποπληρωμής του Δανείου. Οι όροι ως είχαν  έστελναν όλα τα έσοδα του Δήμου στο Δάνειο , με ότι αυτό σημαίνει.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποδέχτηκε το αίτημα του Δήμου Καλαμπάκας   και ο Δήμαρχος μετέβη για την υπογραφή της νέας σύμβασης.

Αναχωρεί για Βρυξέλλες

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει από το Βερολίνο της Γερμανίας ο Δήμαρχος και την Κυριακή φεύγει για την Πρωτεύουσα του Βελγίου , τις Βρυξέλλες.

Εκεί 23 και 24 Νοεμβρίου πραγματοποιείται μια διημερίδα – εκδήλωση με τίτλο ¨ Δίκτυο Γεύσης Ελληνικής Κουζίνας ¨. Εκεί θα συμμετέχουν 55 Δήμοι από όλη την Ελλάδα ( 21 Αναπτυξιακές ) όπου θα υπογράψουν Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας , σε μια τελετή Σύστασης ενός φορέα που θα έχει ως έδρα το Λεωνίδιο Πελοποννήσου.

Ο κος Σινάνης συμμετέχει στις εκδηλώσεις αυτές ως Πρόεδρος του ΚΕΝΑΚΑΠ αλλά και εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμπάκας.

  • Ελινα Β.

    Να πάει ο άνθρωπος τσάμπα βγήκε δήμαρχος; Πρέπει να βλέπουμε και άλλους πολιτισμούς και όταν γυρίσει με το καλό θα δώσει συνέντευξη όπως έδωσε από το πρώτο ταξίδι του στη Γερμανία για να μας πει πως ζούνε έξω ότι θα φέρει την ανάπτυξη και θα τα εφαρμόσει και στο δήμο μας.Εξάλλου και από το πρώτο ταξίδι δεν εφάρμοσε όσα είδε και είπε; Τις αλλαγές τις είδαμε.

  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

    Και στις Βρυξέλες δήμαρχε να πας σοκολατάκια «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» θα φας, είναι τα καλύτερα τι να κάνουμε.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .