Στην αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης στα Δ.Δ. Κλεινοβού & Μαλακασίου προϋπολογισμού 100.000 € προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

26 Αυγούστου, 2016 17:03 Επιμέλεια: /

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ-1_DCE

Στην αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προϋπολογισμού 100.000 € (με ΦΠΑ) προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο.  Οι νέοι σωλήνες συνολικού μήκους 7.216 μέτρων με ταχυσυνδέσμους πρόκειται να αντικαταστήσουν μέρος των υπαρχόντων επιφανειακών αρδευτικών δικτύων σε περιοχές των αγροκτημάτων της πεδινής ζώνης της Π.Ε. Τρικάλων, τα οποία αφ’ ενός μεν λόγω της πολυχρησίας (λειτουργούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών), αφ’ ετέρου δε λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παγετός-πλημμύρες κ.λ.π.) κατά τα τελευταία έτη, δεν μπορούν να επισκευασθούν και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλες για χρήση. Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά νερού στα Δ.Δ. Κλεινοβού & Μαλακασίου για την κάλυψη αναγκών κτηνοτροφικών μονάδων, καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε άλλο αγρόκτημα του νομού παρουσιασθεί ανάγκη για μεταφορά νερού..

 

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Στόχος μας ως αιρετή Περιφέρεια είναι να παρεμβαίνουμε με μικρά και μεγάλα έργα στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας. Στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο και σχεδιάζουμε και νέα έργα στον τομέα της άρδευσης μέσω του νέου ΕΣΠΑ, όπου η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει στη διάθεσή της για πρώτη φορά Γεωργικό Ταμείο».

 

 

 

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.