Στην Αγία Παρασκευή «Δριστιανό» Καστρακίου – Εκδηλώσεις Παράδοσης

25 Ιουλίου, 2014 21:24 Επιμέλεια: /

dristiano kastraki 2014 4_DCE

Ξεκίνησαν στην περιοχή Καλαμπάκας οι εκδηλώσεις με την ευκαιρία της μνήμης της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στο πρόσωπο της οποίας υπάρχουν πολλά εξωκκλήσια , ενοριακοί ναοί και μοναστήρια .
Στο Καστράκι και συγκεκριμένα στο ομώνυμο εξωκκλήσι που βρίσκεται στη Θέση «Δριστιανό » , όπου η θέση του παλαιού οικισμού , οι Καστρακινοί τίμησαν με μια σειρά θρησκευτικές και λαϊκές εκδηλώσεις την Αγία Παρασκευή .
Συγκεκριμένα το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός με την καθιερωμένη αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον π. Ιωάννη Παπαιωάννου ενώ στο χώρο γύρω από το εξωκκλήσι θα διανυκτερεύσουν πολλοί Κατρακινοί καθώς ανήμερα της γιορτής της Αγίας προετοιμάζεται παραδοσιακό φαγητό , μαγειρεμένο στο καζάνι .
Έτσι αύριο , μετά τη θεία λειτουργία , μοιράζεται το φαγητό σε όλους τους φιλέορτους και στήνεται μεγάλο πανηγύρι που κρατάει μέχρι αργά το απόγευμα .
Το έθιμο αυτό τηρείται από τους Καστρακινούς κάθε χρόνο που τη μέρα της εορτής της Αγίας ανταμώνουν , όπως παλιά .

dristiano kastraki 2014 4_DCE dristiano kastraki 2014 3_DCE dristiano kastraki 2014 2_DCE dristiano kastraki 2014 1_DCE

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.