Στη Καλαμπάκα σήμερα ο Αγοραστός – Επισκέφτηκε την νέα γέφυρα της Θεόπετρας – Επιθεώρησε τις εργασίες στην γέφυρα Διάβας και είδε από κοντά τις ζημιές από την τελευταία θεομηνία

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
30 Σεπτεμβρίου 2016, 15:02

Σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης επισκέφτηκαν  τη γέφυρα της Θεόπετρας , για να παρακολουθήσουν από κοντά την προετοιμασία της ολοκλήρωσης του έργου.

Το ποσό Σύμβασης για την κατασκευή της νέας γέφυρας στην είσοδο της Θεόπετρας Καλαμπάκας ήταν 476.129,17 ευρώ. Το έργο ήταν ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. τον Δεκέμβριο 2012 και συγχρηματοδοτήθηκε  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Αντικείμενο του έργου ήταν η κατασκευή γέφυρας στο Ληθαίο ποταμό στην είσοδο του οικισμού Θεόπετρας του Δήμου Καλαμπάκας μήκους 30,20 μ. και πλάτους 12,50 μ., δίπλα στην θέση της ακατάλληλης παλαιάς και επικίνδυνης πλέον υπάρχουσας γέφυρας.
ο κος Αγοραστός ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο που συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα των μεταφορών και την ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. Η νέα γέφυρα πρόκειται να εξυπηρετεί ένα μεγάλο τμήμα της Π.Ε Τρικάλων καθώς και την σύνδεση του οικισμού Θεόπετρας με την εθνική οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας.
Η υπάρχουσα γέφυρα, η οποία είχε κατασκευαστεί την δεκαετία του 1950 κρίθηκε ακατάλληλη για τα βαρέα οχήματα, σύμφωνα με σχετική έκθεση του αρμόδιου υπουργείου. Παράλληλα η υπάρχουσα γέφυρα θα συνεχίσει να λειτουργεί ως πεζογέφυρα για τις ανάγκες του οικισμού».
Ικανοποιημένοι πλέον δείχνουν όλοι από τον χρόνο που χρειάστηκε να ενταχθεί το έργο αλλά και την ταχύτητα που πραγματοποιήθηκαν  οι εργασίες.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης  Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης , τα εγκαίνια της γέφυρας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Στη συνέχεια, μετέβησαν  στο εργοτάξιο της γέφυρας Διάβας, και είδαν  από κοντά την πορεία εξέλιξης του έργου.

Ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του εργοταξίου κο Πάτσικα Κων/νο και την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κα Καραγιάννη.

Ο κος Αγοραστός δήλωσε ικανοποιημένος με την ταχύτητα των εργασιών που υλοποιούνται για την αποκατάσταση και ενημερώθηκε για την τεχνική και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί για την αναστύλωση της Γέφυρας.

Τέλος οι κ.κ. Κώστας Αγοραστός, Αντιπεφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης επισκέφτηκαν  πληγείσες , από την πρόσφατη θεομηνία, περιοχές του Δήμου Καλαμπάκας.

theopetra-nea-gegyra-29 theopetra-nea-gegyra-28 theopetra-nea-gegyra-27 theopetra-nea-gegyra-26 theopetra-nea-gegyra-25 theopetra-nea-gegyra-24 theopetra-nea-gegyra-23 theopetra-nea-gegyra-22 theopetra-nea-gegyra-21 theopetra-nea-gegyra-20 theopetra-nea-gegyra-19 theopetra-nea-gegyra-18 theopetra-nea-gegyra-17 theopetra-nea-gegyra-16 theopetra-nea-gegyra-15 theopetra-nea-gegyra-14 theopetra-nea-gegyra-13 theopetra-nea-gegyra-12 theopetra-nea-gegyra-11 theopetra-nea-gegyra-10 theopetra-nea-gegyra-9 theopetra-nea-gegyra-8 theopetra-nea-gegyra-7 theopetra-nea-gegyra-6 theopetra-nea-gegyra-5 theopetra-nea-gegyra-4 theopetra-nea-gegyra-3 theopetra-nea-gegyra-2 theopetra-nea-gegyra-1 diaba-gefyra-agorastos-26 diaba-gefyra-agorastos-25 diaba-gefyra-agorastos-24 diaba-gefyra-agorastos-23 diaba-gefyra-agorastos-22 diaba-gefyra-agorastos-21 diaba-gefyra-agorastos-20 diaba-gefyra-agorastos-19 diaba-gefyra-agorastos-18 diaba-gefyra-agorastos-17 diaba-gefyra-agorastos-16 diaba-gefyra-agorastos-15 diaba-gefyra-agorastos-14 diaba-gefyra-agorastos-13 diaba-gefyra-agorastos-12 diaba-gefyra-agorastos-11 diaba-gefyra-agorastos-10 diaba-gefyra-agorastos-9 diaba-gefyra-agorastos-8 diaba-gefyra-agorastos-7 diaba-gefyra-agorastos-6 diaba-gefyra-agorastos-5 diaba-gefyra-agorastos-4 diaba-gefyra-agorastos-3 diaba-gefyra-agorastos-2 diaba-gefyra-agorastos-1

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .