Στη δημοσιότητα 13.370 ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου – Αναλυτικά η λίστα

7 Ιουλίου, 2016 18:48 Επιμέλεια: /

EDC7CF72CF513F394683C135044D8651

«Στα μανταλάκια κρεμά» η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, αναρτώντας 13.730 ονόματα στο site της. Πρόκειται για τα ονόματα 6.226 φυσικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 19,6 δισ. ευρώ, καθώς και 7.504 εταιρειών με συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 67 δισ. ευρώ.

Για την εξέλιξη αυτή η ΓΓΔΕ είχε προειδοποιήσει, ενώ πρόσφατα είχε αποστείλει και ειδοποιητήρια για την τακτοποίηση των οφειλών. Ωστόσο, όσοι σήμερα βλέπουν το όνομα τους, δεν ανταποκρίθηκαν, τακτική που ακολουθούν πάνω από ένα έτος.

Περιττό να αναφερθεί, δεδομένης και της «περιέργειας» του Έλληνα για την περιουσία του διπλανού του, πόσο μάλλον τώρα που οι τσέπες πολλών είναι άδειες, ότι η ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ έχει «πέσει» από την επισκεψιμότητα, λίγα λεπτά μετά την δημοσίευση της είδησης.

Πάντως με μια πρώτη ματιά κυρίως στη λίστα με τις εταιρείες-οφειλέτες δεν μπορούν να αναμένονται σημαντικά εισπρακτικά αποτελέσματα αφού περιλαμβάνονται εταιρείες που έχουν βάλει λουκέτο, πρώην δημόσιες επιχειρήσεις και εν γένει προβληματικές περιπτώσεις. Ανακαλώντας δε τηδήλωση του υπουργού Οικονομίας Γ.Σταθάκη ότι από τα περίπου 80 δισ. ευρώ που είναι το σύνολο των οφειλών φορολογουμένων προς το Δημόσιο μόνο τα 15 δισ. ευρώ είναι εισπράξιμα, συμπεραίνει κανείς ότι ούτε η κυβέρνηση κρατά μεγάλο καλάθι.

Η ανακοίνωση 13.730 ονομάτων οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, γίνεται «στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η ΓΓΔΕ.

Επισημαίνει δε ότι πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

«Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της Γ.Γ.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, προστίθεται, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν – με δικαστική απόφαση – έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Αργυρώ Τσατσούλη – in.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.