Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ: ‘Ιστορικό γεγονός η μονιμοποίηση της Μητρόπολης’

admin
admin
12 Μαΐου 2016, 21:19

Στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ROMFEA.GR μίλησε αποκλειστικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, λίγες ώρες μετά την υπογραφή του ΦΕΚ που η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων γίνεται μόνιμη.

«Θεωρώ ότι είναι ένα ιστορικό και σημαντικό γεγονός όχι μόνο για το πρόσωπό μου, αλλά κυρίως για τον τόπο που διακονώ για περίπου 25 χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σεραφείμ σχολιάζοντας την απόφαση μονιμοποιήσης της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων.

Ο Σεβασμιώτατος συνέχισε τονίζοντας: «Το ότι έγινε μόνιμη η Μητρόπολη αποτελεί μια απόδειξη του ενδιαφέροντος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την δημιουργία Μητροπόλεων, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην καλύτερη διαποίμανση του λαού μας.»

«Εγώ κ. Πολυγένη, ήμουν πάντα υπέρ των μικρών Ιερών Μητροπόλεων, γιατί υπάρχει προσωπική επικοινωνία με τον Επίσκοπο και τον λαό» πρόσθεσε στην Romfea.gr ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Σε άλλο σημείο ο πολιός Ιεράρχης ανέφερε: «Η απόφαση αυτή για τον τόπο θεωρώ ότι είναι μια σημαντική ευεργεσία, αφενός μεν γιατί βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο το οποίο ενώνει τρείς μεγαλές περιοχές, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θεσσαλία, αφετέρου δε ότι είναι μια από των αρχαιοτέρων Επισκοπών που έχουν αφήσει στο πέρασμα της ιστορίας δείγματα σημαντικής προσφοράς.»

«Το τονίζω ότι είναι μια σημαντική ευεργεσία, διότι στη Μητρόπολη αυτή υπάγονται τα πολύ σημαντικά και πασίγνωστα Μοναστήρια των Μετεώρων, έτσι ο τίτλος Σταγών και Μετεώρων θα είναι πλέον σημείο αναφοράς τόσο για τον τόπο όσο και για την Μοναστική κοινότητα.»

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σεραφείμ τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω πρωτίστως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Σεπτή Ιεραρχία για την ομόφωνη απόφαση να γίνει η προσωποπαγής Μητρόπολη μόνιμη, καθώς επίσης και όλους εκείνους που συνετέλεσαν και βοήθησαν στο να επιτευχθεί αυτό το μεγάλο δώρο για την τοπική εκκλησία και την Θεσσαλία γενικότερα.»

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

romfea.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .