Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ: “Ιστορικό γεγονός η μονιμοποίηση της Μητρόπολης”

12 Μαΐου, 2016 21:19 Επιμέλεια: /

mitropoli ekdilosi 20 dek 2015 (2)

Στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ROMFEA.GR μίλησε αποκλειστικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, λίγες ώρες μετά την υπογραφή του ΦΕΚ που η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων γίνεται μόνιμη.

«Θεωρώ ότι είναι ένα ιστορικό και σημαντικό γεγονός όχι μόνο για το πρόσωπό μου, αλλά κυρίως για τον τόπο που διακονώ για περίπου 25 χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σεραφείμ σχολιάζοντας την απόφαση μονιμοποιήσης της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων.

Ο Σεβασμιώτατος συνέχισε τονίζοντας: «Το ότι έγινε μόνιμη η Μητρόπολη αποτελεί μια απόδειξη του ενδιαφέροντος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την δημιουργία Μητροπόλεων, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην καλύτερη διαποίμανση του λαού μας.»

«Εγώ κ. Πολυγένη, ήμουν πάντα υπέρ των μικρών Ιερών Μητροπόλεων, γιατί υπάρχει προσωπική επικοινωνία με τον Επίσκοπο και τον λαό» πρόσθεσε στην Romfea.gr ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Σε άλλο σημείο ο πολιός Ιεράρχης ανέφερε: «Η απόφαση αυτή για τον τόπο θεωρώ ότι είναι μια σημαντική ευεργεσία, αφενός μεν γιατί βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο το οποίο ενώνει τρείς μεγαλές περιοχές, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θεσσαλία, αφετέρου δε ότι είναι μια από των αρχαιοτέρων Επισκοπών που έχουν αφήσει στο πέρασμα της ιστορίας δείγματα σημαντικής προσφοράς.»

«Το τονίζω ότι είναι μια σημαντική ευεργεσία, διότι στη Μητρόπολη αυτή υπάγονται τα πολύ σημαντικά και πασίγνωστα Μοναστήρια των Μετεώρων, έτσι ο τίτλος Σταγών και Μετεώρων θα είναι πλέον σημείο αναφοράς τόσο για τον τόπο όσο και για την Μοναστική κοινότητα.»

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σεραφείμ τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω πρωτίστως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Σεπτή Ιεραρχία για την ομόφωνη απόφαση να γίνει η προσωποπαγής Μητρόπολη μόνιμη, καθώς επίσης και όλους εκείνους που συνετέλεσαν και βοήθησαν στο να επιτευχθεί αυτό το μεγάλο δώρο για την τοπική εκκλησία και την Θεσσαλία γενικότερα.»

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

romfea.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.