Στα ορεινά

28 Ιουλίου, 2014 08:05 Επιμέλεια: /

DSC_8493_DCE

Στα ορεινά χωριά του Ασπροποτάμου αλλά και γενικότερα στον ορεινό όγκο χτυπά η καρδιά του καλοκαιρινού κοινωνικού μας γίγνεσθαι καθώς αυτήν την εποχή επανασυγκροτείται ο κοινωνικός ιστός των χωριών με την παράδοση , άρρηκτα συνυφασμένη με την Ορθοδοξία και το αγιολόγιο , να καθορίζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων δίνοντας μια άλλη νότα ζωής .
Και είναι αυτή η άλλη νότα που πρέπει να εμβαθύνουμε αναζητώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που εξοβελίσαμε κάνοντας την ζωή μας άνοστη , γεμάτη άγχη και απογοητεύσεις .
Και κάτι ακόμα να τονίσουμε : ότι μάλλον θα πρέπει να ξαναπάμε σε λειτουργίες που απορρέουν από τον Ελληνικό κοινοτισμό που κράτησε σε εποχές δύσκολες τα χωριά ζωντανά και ακμαία !!!
Τι να κάνουμε από των Ελλήνων τις κοινότητες πήγαμε στον Καποδίστρια και από εκεί στον Καλλικράτη και τώρα πίσω πάλι στον κοινοτισμό όχι βέβαια με την διοικητική δομή των κοινοτήτων αλλά με την ατμόσφαιρα εκείνης της λειτουργίας .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.