Στα μπλόκα κρίνεται η αξιοπιστία της χώρας και παίζονται οι διμερείς σχέσεις

admin
admin
22 Φεβρουαρίου 2016, 08:06

Αν νομίζουμε ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας χαράσσεται  από την Κυβέρνηση , ή την ηγεσία  του Υπουργείο Εξωτερικών  και ασκείται από  την διπλωματία , κάνουμε λάθος και μάλιστα λάθος τραγικό . Δυστυχώς η εξωτερική πολιτική της χώρας , όπως και πολλά άλλα πράγματα σ΄ αυτόν τον τόπο , χαράσσονται  στα μπλόκα  και ασκούνται από τους ηγέτες  αυτών . Στα μπλόκα λοιπόν η χώρα αναστενάζει , στα μπλόκα  χάνεται κάθε ίχνος της εναπομείνασας  αξιοπιστίας  της  , στα μπλόκα καταστρέφεται  ότι απέμεινε  από την οικονομία , στα μπλόκα αποδομούνται  οι διμερείς σχέσεις με  τους γείτονές   μας , στα μπλόκα χάνεται κάθε έννοια ευνομούμενου κράτους , στα μπλόκα δυσφημείται η έννοια της Δημοκρατίας και των θεσμών που την συγκροτούν .

Όλα λοιπόν παίζονται στα μπλόκα όπου η κατάσταση  παραμένει ασφυκτική  . Η δε κατάσταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, από τα αντι-μπλόκα που έχουν στήσει επί βουλγαρικού εδάφους οι οδηγοί φορτηγών και νταλικών της γειτονικής χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολυήμερη ταλαιπωρία που υφίστανται , φέρνει το θέμα σε υψηλό πολιτικό επίπεδο οδηγώντας τον Βούλγαρο Πρόεδρο να λέει ότι η Ελλάδα είναι μη  λειτουργούσα χώρα .

Μοναδικό αίτημα των Βούλγαρων αυτοκινητιστών είναι να αποσυρθούν εντελώς τα τρακτέρ από τα σημεία εισόδου, κάτι που ωστόσο «δεν μπορεί να συμβεί», όπως ξεκαθάρισαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών στα μπλόκα Προμαχώνα και Εξοχής με τις ουρές των ακινητοποιημένων οχημάτων και στις δύο πλευρές των συνόρων στο τελωνείο του Προμαχώνα ξεπερνούν τα 25 χιλιόμετρα.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ουδείς παρεμβαίνει για να επανέλθει η ομαλή λειτουργία στα οδικά δίκτυα και να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των αυτοκινήτων και οι διεθνείς μεταφορές από τις οποίες εξαρτώνται πολλές επιχειρήσεις , τουτέστιν η βιωσιμότητά  τους , η εργασία των εργαζομένων σ΄ αυτές , οι διμερείς σχέσεις  και γενικότερα η αξιοπιστία της χώρας μας .

Τώρα πως γίνεται με το έτσι θέλω να καταλύεται το κράτος , να παρεμποδίζονται οι λειτουργίες των πολιτών και εν τέλει τα δικαιώματά  τους  , αυτό μόνο  στην Ελλάδα συμβαίνει .

Αν λοιπόν δεν κατανοήσουμε την ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές και επιμείνουμε σ΄ αυτά που μας  έφτασαν μέχρις εδώ η καταστροφή  φαντάζει     νομοτελειακή !!  Ας αποφασίσουμε  τι θέλουμε επιτέλους . Σοβαρό και ευνομούμενο κράτος ,  αποτελεσματική δημοκρατία και θεσμοί , υπεύθυνοι  πολίτες , ή καταστροφή ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .