Στα μπλόκα κρίνεται η αξιοπιστία της χώρας και παίζονται οι διμερείς σχέσεις

22 Φεβρουαρίου, 2016 08:06 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Αν νομίζουμε ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας χαράσσεται  από την Κυβέρνηση , ή την ηγεσία  του Υπουργείο Εξωτερικών  και ασκείται από  την διπλωματία , κάνουμε λάθος και μάλιστα λάθος τραγικό . Δυστυχώς η εξωτερική πολιτική της χώρας , όπως και πολλά άλλα πράγματα σ΄ αυτόν τον τόπο , χαράσσονται  στα μπλόκα  και ασκούνται από τους ηγέτες  αυτών . Στα μπλόκα λοιπόν η χώρα αναστενάζει , στα μπλόκα  χάνεται κάθε ίχνος της εναπομείνασας  αξιοπιστίας  της  , στα μπλόκα καταστρέφεται  ότι απέμεινε  από την οικονομία , στα μπλόκα αποδομούνται  οι διμερείς σχέσεις με  τους γείτονές   μας , στα μπλόκα χάνεται κάθε έννοια ευνομούμενου κράτους , στα μπλόκα δυσφημείται η έννοια της Δημοκρατίας και των θεσμών που την συγκροτούν .

Όλα λοιπόν παίζονται στα μπλόκα όπου η κατάσταση  παραμένει ασφυκτική  . Η δε κατάσταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, από τα αντι-μπλόκα που έχουν στήσει επί βουλγαρικού εδάφους οι οδηγοί φορτηγών και νταλικών της γειτονικής χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολυήμερη ταλαιπωρία που υφίστανται , φέρνει το θέμα σε υψηλό πολιτικό επίπεδο οδηγώντας τον Βούλγαρο Πρόεδρο να λέει ότι η Ελλάδα είναι μη  λειτουργούσα χώρα .

Μοναδικό αίτημα των Βούλγαρων αυτοκινητιστών είναι να αποσυρθούν εντελώς τα τρακτέρ από τα σημεία εισόδου, κάτι που ωστόσο «δεν μπορεί να συμβεί», όπως ξεκαθάρισαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών στα μπλόκα Προμαχώνα και Εξοχής με τις ουρές των ακινητοποιημένων οχημάτων και στις δύο πλευρές των συνόρων στο τελωνείο του Προμαχώνα ξεπερνούν τα 25 χιλιόμετρα.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ουδείς παρεμβαίνει για να επανέλθει η ομαλή λειτουργία στα οδικά δίκτυα και να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των αυτοκινήτων και οι διεθνείς μεταφορές από τις οποίες εξαρτώνται πολλές επιχειρήσεις , τουτέστιν η βιωσιμότητά  τους , η εργασία των εργαζομένων σ΄ αυτές , οι διμερείς σχέσεις  και γενικότερα η αξιοπιστία της χώρας μας .

Τώρα πως γίνεται με το έτσι θέλω να καταλύεται το κράτος , να παρεμποδίζονται οι λειτουργίες των πολιτών και εν τέλει τα δικαιώματά  τους  , αυτό μόνο  στην Ελλάδα συμβαίνει .

Αν λοιπόν δεν κατανοήσουμε την ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές και επιμείνουμε σ΄ αυτά που μας  έφτασαν μέχρις εδώ η καταστροφή  φαντάζει     νομοτελειακή !!  Ας αποφασίσουμε  τι θέλουμε επιτέλους . Σοβαρό και ευνομούμενο κράτος ,  αποτελεσματική δημοκρατία και θεσμοί , υπεύθυνοι  πολίτες , ή καταστροφή ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.