Σπουδαίο αλλά άγνωστο

8 Ιουνίου, 2015 07:47 Επιμέλεια: /

DSCF0074_DCE

Η Ιερά Μονή βαρλαάμ ήταν το επίκεντρο των λατρευτικών ακολουθιών για την εορτή των Αγίων Πάντων καθώς το καθολικό του είναι αφιερωμένο σ΄ αυτούς  κλήρος και  λαός , αρχές και εξουσίες  , έδωσαν  το παρόν τιμώντας και τους αγίους και τον ακούραστο ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο που υπό την πνευματική καθοδήγησή του το μοναστήρι αυτό προσφέρει πολλά .

Ωστόσο η πόλη της Καλαμπάκας , αν και λίγο  άγνωστο  , έχει τον δικό της ναό των Αγίων Πάντων που βρίσκεται δίπλα από τον Ιστορικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου .

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης (κτίστηκε το 1761 ) καθώς τόσο ο αγιογραφικός διάκοσμος (1766) , όσο και το περίτεχνα σκαλισμένο τέμπλο μαρτυρούν το μεγαλείο  αυτού του ναϊδρίου όπου το Σάββατο έγινε ο εσπερινός και την Κυριακή η Θεία Λειτουργία .

Στην ευρύτερη περιοχή γιόρταζαν  ο ναός Αγίων Πάντων παλιάς Κουτσούφλιανης (σημερινός Πλατάνιστος ) , που  εκκλησιαστικά ανήκει στην Μητρόπολη Γρεβενών , και οι ομώνυμοι   ναοί  στην Ανθούσα και Οξύνεια .

Γνωρίζοντας αυτά γνωρίζουμε τον τόπο  μας  !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.