Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές – Προβλήθηκε η εκπομπή του Vice στον ΑΝΤ1 – Αφιέρωμα στην οικογένεια του συμπολίτη μας Γιώργου Μάνη

admin
admin
19 Ιουνίου 2019, 09:56

Την Τρίτη 18 Ιουνίου, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσίασε στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές», ένα επεισόδιο για τους σκύλους-βοηθούς στην Ελλάδα μέσα από προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έχουν ταυτίσει τη διαδρομή τους με αυτά τα σκυλιά.

Nina + Wall-e
Γνωρίσαμε δύο σκύλους βοηθούς συνεδριών, τη Nina και τον Wall-Ε, με τα οποία επισκεπτόμαστε κοινωνικές δομές, όπου φιλοξενούνται άτομα τρίτης ηλικίας, ορισμένα με ανιακά σύνδρομα.

Συναντήσαμε την Έλενα Παλάγκα, την μοναδική πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων-βοηθών στη χώρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ίδια μας μίλησε για το πώς το πάθος της για τα ζώα την οδήγησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το κομμάτι της εξειδικευμένης εκπαίδευσης σκύλων-βοηθών. Γνωρίσαμε τους δύο σκύλους βοηθούς συνεδριών (Nina και Wall-Ε), με τα οποία επισκευτήκαμε κοινωνικές δομές όπου φιλοξενούνται άτομα τρίτης ηλικίας, ορισμένα με ανιακά σύνδρομα. Τέλος, η Έλενα μας μίλησε για την Αθηνά, τον σκύλο-βοηθό που εκπαιδεύει εδώ και δύο χρόνια και η οποία πρόκειται πολύ σύντομα να παραδοθεί σε παιδί με αναπηρία στην Αθήνα.

Γιώργος Μάνης
Περάσαμε δύο μέρες με την οικογένεια του οκτάχρονου Γιώργου Μάνη που εδώ και δύο χρόνια έχει πάρει τον πρώτο σκύλο-βοηθό, Mike. Ο Mike αποτελεί πια το κίνητρο που έψαχνε ο μικρός για να συνεχίσει να προσπαθεί, μετά από το σοβαρό περιστατικό υγείας που του συνέβη σε ηλικία τριών ετών.

Μετά τη Θεσσαλονίκη ταξιδέψαμε στην Καλαμπάκα, όπου περάσαμε δύο μέρες με την οικογένεια του οκτάχρονου Γιώργου Μάνη που εδώ και δύο χρόνια έχει τον πρώτο σκύλο-βοηθό, Mike. Οι γονείς του Γιώργου, Δέσποινα και Μάκης, αφηγήθηκαν πώς ήρθε στα χέρια τους ο σκύλος- βοηθός και εξομολογήθηκαν πως το ξανθό λάμπραντορ είναι για αυτούς το δεύτερο παιδί τους και για τον Γιώργο ο καλύτερος, πιστός φίλος του. Ο Mike αποτελεί, πια, το κίνητρο που έψαχνε ο μικρός για να συνεχίσει να προσπαθεί, μετά από το σοβαρό περιστατικό υγείας που του συνέβη σε ηλικία τριών ετών.

Έλενα Παλάγκα - Εκπαιδευτρια σκύλων
Συναντήσαμε την Έλενα Παλάγκα, την μοναδική πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων-βοηθών στη χώρα. Η ίδια μας μίλησε για το πώς το πάθος της για τα ζώα την οδήγησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το κομμάτι της εξειδικευμένης εκπαίδευσης σκύλων-βοηθών.

Έρευνα/ Παραγωγή: Κατερίνα Βασιλείου
Κάμερα: Τάσος Σκαρής, Νίκος Βλαχάκης
Ήχος: Βασίλης Ζαμπίκος
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ.

vice.com/gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .