Σκόπια, η επόμενη μέρα: ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ ή ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ;

admin
admin
13 Μαρτίου 2017, 10:00

Η κατάσταση στη γειτονική χώρα της Πρώην  Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας ,ειναι εκρηκτική . Το πολιτικό τοπίο μοιάζει πολεμικό . Το μέχρι σήμερα και για  σχεδόν μια δεκαετία ,κυβερνών  εθνικιστικό   κόμμα VMRO του απερχόμενου Πρωθυπουργού  ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΥ,έχασε στις πρόσφατες εκλογές την πλειοψηφία και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση .Αιτία γι αυτό ,η συμμαχία των Αλβανικών κομμάτων με τη σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση του ΖΑΕΦ.
ΡΩΣΣΙΑ και ΣΕΡΒΙΑ,επιθυμούν κυβέρνηση ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΥ. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΑΛΒΑΝΙΑ,ΗΠΑ ,ευνοούν τη συνενόηση των Αλβανικών κομμάτων με τη μετριοπαθή αντιπολίτευση.
Μάλιστα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι ΡΑΜΑ,ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ούτε καν τα προσχήματα: Κάλεσε τα Αλβανικά κόμματα στα ΤΙΡΡΑΝΑ για διαβουλεύσεις και συζητήσεις…..
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας κ. ΙΒΑΝΟΦ,καταπατώντας το Σύνταγμα ,ΑΡΝΕΙΤΑΙ να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό της αντιπολίτευσης ,αν και έχει εξασφαλίσει τη ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ,προσπαθώντας να διασώσει το φίλο του πρώην Πρωθυπουργό ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΥ ….
Η όξυνση των εθνοτικών αντιθέσεων ,επανέρχεται …. Πιθανότατα  πιο ΕΝΤΟΝΗ ,αυτή τη φορά…..
Το Αλβανικό στοιχείο,υπερβαίνει το 25 τοις εκατό του Πληθυσμού .Στο Βορρά υπάρχει Σερβική μειονότητα ,περίπου 10 τοις εκατό του πληθυσμού. Στα Ανατολικά υπάρχουν οι Βουλγαροφωνοι . Στο νότο πολυπληθές Ελληνικό στοιχείο ,κυρίως στην περιοχή Μοναστηρίου,Γευγελής,Στρώμνιτσας(Επι Κίρο ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ τους υπολόγιζαν σε 100.000-150.000). Και βέβαια το πολυπληθέστερο Σλαβομακεδονικό στοιχείο ,περίπου το ήμισυ του πληθυσμού,που συσπειρώνεται γύρω απο τα εθνικιστικά κόμματα,κυρίως το VMRO.
Όσοι προέβλεπαν ότι το νέο αυτό κράτος ,ΔΕΝ θα μακροημερεύσει,ΜΑΛΛΟΝ θα δικαιωθούν…..ΓΙΑΤΙ ήσαν πολλοί εκείνοι που επέμεναν ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ σε μια συμφωνημένη ονομασία ,που να περιέχει τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,διότι αργά ή γρήγορα ,το κράτος αυτό θα ΔΙΑΛΥΘΕΙ …..
Επίσης πολλοί ήσαν εκείνοι που επιθυμούσαν μια ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ,με συμπερίληψη του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ «για το νέο κράτος.  ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ σε ενα ΚΡΑΤΟΣ -ΜΑΞΙΛΑΡΙ  για τη χώρα μας …..
Τι τελικά συμφέρει την ΕΛΛΑΔΑ; Ενα γειτονικό κράτος φιλικό στη χώρα μας ή μια Μεγάλη Αλβανία και Μεγάλη Βουλγαρία ; Γιατί χωρίς τη στήριξη της χώρας μας,η επιβίωση αυτού του κράτους ,ΕΙΝΑΙ σχεδόν ΑΔΥΝΑΤΗ … Και ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ του ,μαθηματικά ΒΕΒΑΙΟΣ….
Ας προβληματιστεί σοβαρά η πολιτική μας ηγεσία και να πράξει τα δέοντα.
ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ επιθετικές πρωτοβουλίες ,ΑΜΕΣΑ…. Στην ανάγκη ,ας συνεννοηθούμε προς τούτο με την Βουλγαρία ….Μπορούμε απο κοινού ,να ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ….
Επιτέλους ας γίνουμε ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ και οχι ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ….

Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης ,πρώην Βουλευτής και Νομάρχης Τρικάλων ,

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .