Σκέψεις – Γράφει αναγνώστης

admin
admin
9 Φεβρουαρίου 2016, 18:23

Βράδυ , περπατάω μέσα στην ομίχλη που έχει πέσει στην πόλη μας , σηκώνοντας που  και που τα μάτια στα Μετέωρα , μια μου φαίνονται πολύ σκοτεινά και την επόμενη στιγμή  φωτεινά και ήρεμα . Κάπου άκουσα ότι κάθε ημέρα θα έχουν  λειτουργία στον Άγιο Αθανάσιο , τι την θέλουν σκέφτηκα ; δεν φτάνει που έχουν κάθε Κυριακή γιατί να κάνουν και κάθε ημέρα – δεν μπορώ να καταλάβω – .

Φτάνοντας στο σπίτι μου,  ξανά και ξανά μου έρχεται η σκέψη για τον Άγιο Αθανάσιο , καιρό έχω να πάω στην εκκλησία , μήπως να πάω αύριο να δω και τι το διαφορετικό έχει η λειτουργία εκεί στο εκκλησάκι ;

Το βράδυ πέρασε γρήγορα και όπως κάθε πρωί  ξυπνάω στις 6.00  και φτιάχνω τον καφέ μου . Κοιτάω από το παράθυρο , βλέπω τα βράχια μπροστά μου να ξεπροβάλουν και να μου θυμίζουν την υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου . Ντύνομαι γρήγορα και κατεβαίνω στο δρόμο σιγά – σιγά , μια ηρεμία  απλώνετε πάνω από την πόλη μας , ακούω την καμπάνα νομίζοντας ότι είναι από τον Άγιο Αθανάσιο αλλά όχι   με λίγη προσοχή  τελικά καταλαβαίνω ότι ακούγεται από τα Μετέωρα .

Εντωμεταξύ έχω φτάσει ήδη στο εκκλησάκι  προσκυνώ τις εικόνες , μπαίνω μέσα , δεν έχει πολύ κόσμο , ωραία σκέφτηκα δεν θα με δούνε και πολύ , κάθομαι  στην καρέκλα μου και αφήνω τα μάτια μου να εξερευνούν  το χώρο , σταματάω και παρατηρώ τις τοιχογραφίες του ιερού , αναρωτιέμαι πόσων χρόνων να είναι άραγε ; πόσοι άνθρωποι έχουν περάσει από αυτόν τον ναό ; απορίες πολλές έρχονται στο μυαλό μου . Προσέχω ότι έρχεται κόσμος , άλλοι για να ανάψουν ένα κεράκι πριν πάνε στις δουλειές τους , άλλοι κάνουν τον σταυρό τους μπροστά από τις εικόνες ψελλίζοντας λίγα λόγια .                   Η ήρεμη φωνή του παπά και του ψάλτη με επαναφέρουν , κοιτάω δίπλα μου , βλέπω ότι υπάρχει  κόσμος , τόση ώρα νόμιζα ότι είμαι ο μόνος που παραμένω στο ναό .

Η λειτουργία σύντομη αλλά μου αφήνει  μια εσωτερική γλύκα που δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέρχεται . Παίρνω το αντίδωρο καλημερίζω κάποιους γνωστούς και βγαίνω έξω . Τα μάτια μου αυτόματα ανεβαίνουν και πάλι στα βράχια των Μετεώρων , τώρα  τα βλέπω καθαρά και ιδιαίτερα το βράχο της Αγίας  Τριάδος, σκέφτομαι – πόσο εύκολο είναι για μένα να πάω όποτε θέλω στην εκκλησία χωρίς να χρειάζεται να διανύσω μεγάλες αποστάσεις αλλά και χωρίς να φοβάμαι για την ζωή μου – .   Το ερώτημα που είχα χθες μου απαντήθηκε , η καθημερινή Θεία Λειτουργία γίνεται για να δίνει δύναμη σε όποιον το επιζητεί αλλά και για  να αγιάζει τον τόπο μας .

Δεν ξέρω πότε θα ξαναπάω στην Λειτουργία που γίνεται στον Άγιο Αθανάσιο αλλά δίνω μια υπόσχεση στον εαυτό μου ότι θα είναι πολύ σύντομα !!!

Ο ΛΕΥΪΤΗΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .