Σκέψεις για την Αγία Ζώνη

admin
admin
12 Νοεμβρίου 2016, 14:23

Κοιτάζω την εικόνα της Παναγίας που μου δόθηκε όταν προσκύνησα την Αγία Ζώνη και αναρωτιέμαι << Παναγία μου , πόσο κοντά σου είμαστε  ; >> .

Μοναδικό και ανεπανάληπτο  γεγονός αυτό που ζήσαμε  τις τρεις ημέρες στη Καλαμπάκα .

Στην  μνήμη μου διαρκώς έρχονται εικόνες  με τα νεογέννητα που κρατούσαν οι μητέρες τους αγκαλιά , τα μικρά παιδιά , τους εφήβους , τους οικογενειάρχες , τους υπερήλικες  να περιμένουν με υπομονή και προσδοκία για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου , με μάτια δακρυσμένα και με σκοπό να καταθέσουν τα δικά τους προβλήματα και ανησυχίες .

Δέος και μια απέραντη αγαλλίαση με πλημυρίζει όταν σκέφτομαι ότι η Ζώνη που προσκυνήσαμε είναι της Παναγίας μας αλλά και εκεί που ακουμπούσε    ο Χριστός όταν ήταν βρέφος !

Θεέ μου σε ευχαριστούμε για όλα !

Ένιωθα  ευχαριστημένος και χαρούμενος όταν έβλεπα μαζί με τους αστυνομικούς που ήταν συνέχεια στο ναό , νέα παλικάρια που βοηθούσαν αδιάλειπτα και με ανιδιοτέλεια , πάντα με χαμόγελο , πάντα με υπομονή , πάντα  με αυταπάρνηση και χωρίς να δείχνουν την σωματική τους κούραση αλλά έχοντας την πεποίθηση ότι η Παναγία τους δυναμώνει .

Φεύγοντας η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας ,  αφήνει  σε όλους μας την ευλογία της  αλλά και προσωπικά βιώματα στον καθένας μας .

«Υπεραγία Θεοτόκε, πρέσβευε υπέρ ημών»

 

ΛΕΥΙΤΗΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .