Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

23 Νοεμβρίου, 2016 16:51 Επιμέλεια: /

pb237993_dce

(Σ.Ο.Π.Π.)  της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη. Ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων, συζητήθηκε το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων  από πιθανή εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Στη συνεδρίαση μετείχαν ο  Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Τρικάλων Ταξίαρχος κ. Λιάκος, ο Υποδ/ντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Σπηλιόπουλος, οι Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και Καλαμπάκας κ.κ Παπαπολύκαρπος και Τσιορλίδας αντίστοιχα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας, ο Δ/ντής της Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας  και Στερεάς Ελλάδας κ. Τσόφας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Τ. κ. Μοράκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασταρούχας και κα. Μπότη των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας αντίστοιχα, εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ, του Δασαρχείου, του Νοσοκομείου αλλά και των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, Τεχνικών Έργων και Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Στην εισήγησή του ο κ. Μιχαλάκης υπογράμμισε ότι, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, η Περιφερειακή Ενότητα  Τρικάλων έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και  δράσεις ώστε να προστατευθούν οι  περιουσίες των πολιτών και κυρίως οι ανθρώπινες ζωές. Ειδικότερα,  συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας  Τρικάλων προχώρησαν  στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων καθώς και τον  καθαρισμό ρεμάτων για την αποφυγή υπερχειλίσεων,  κυρίως σε περιοχές κοντά σε οικισμούς. Επιπλέον σε ετοιμότητα βρίσκονται  τα μηχανήματα αποχιονισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Στη συνεδρίαση τονίστηκε, από όλους τους συμμετέχοντες,  η σημασία της σχεδιασμένης και συντονισμένης δράσης όλων των συναρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, στο βαθμό που τους αναλογεί, ώστε να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά  ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως εκδηλώσεις πλημμυρικών φαινομένων, καταπτώσεις, παγετοί και χιονοπτώσεις.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τον καθορισμό λεπτομερειών και την υπενθύμιση των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.

pb237994_dce

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.