Σύσκεψη εργασίας με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος για το θέμα του δάσους του Ελαφίου Καλαμπάκας

7 Σεπτεμβρίου, 2017 16:51 Επιμέλεια: /

IMG_0468

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για τα θέματα διαχείρισης των δασικών πόρων κύριο Σωκράτη Φάμελλο, συναντήθηκαν οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η εξέταση του ζητήματος της ιδιοκτησίας και της διαχείρισης του δάσους του Ελαφίου Καλαμπάκας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσαν στον Υπουργό την υφιστάμενη κατάσταση και συζήτησαν μια σειρά από επόμενες ενέργειες στο συγκεκριμένο ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Φάμελλος στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο συγκεκριμένα βήματα, με τα οποία το Υπουργείο θα προγραμματίσει την παρέμβασή του στο σχετικό θέμα.

1.      Το Υπουργείο θα προβεί άμεσα στην αναζήτηση όλων των στοιχείων σε σχέση με την επάρκεια επιστημονικής τεκμηρίωσης της μεθόδου υλοτόμησης που επιλέχθηκε από τη διαχειριστική μελέτη, ώστε να αξιολογηθεί η αειφορική της διάσταση και η καταλληλότητά της.

2.      Θα αναζητηθούν από την οικεία Διεύθυνση Δασών και τις δασικές υπηρεσίες όλα τα νομικά έγγραφα που αφορούν στην ιδιοκτησία, νομή και κατοχή του δάσους, προκειμένου να αξιολογηθούν και αμέσως μετά να οριοθετηθούν οι θεσμικές δυνατότητες διεκδίκησης του από το δημόσιο.

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, ο κύριος Φάμελλος υπογράμμισε και την καίρια σημασία ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών, με την οποία θα ξεκαθαριστούν σημαντικά ζητήματα σε σχέση με τη δημόσια γη. Η διαδικασία αυτή για τον Νομό Τρικάλων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.