Συνέντευξη Δημάρχου Καλαμπάκας κου Σινάνη για την επίσκεψη στην πόλη Κέλστερμπαχ ¨Ονειρεμένο¨ το ταξίδι στην Γερμανία – Περιμένουμε προτάσεις και από άλλους Έλληνες του εξωτερικού να επισκεφτούμε τις πόλεις τους

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
25 Μαΐου 2015, 14:02

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν λίγο ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης , άμα την άφιξη του από την πενθήμερη επίσκεψή του στην Γερμανία.

Η συνέντευξη αφορούσε την πενθήμερη  επίσκεψη στην Γερμανία που πραγματοποίησε από την περασμένη Τρίτη  ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης.

Ο κος Σινάνης και άλλοι τρείς Δημοτικοί Σύμβουλοι ( Ταμπουράς Παναγιώτης , Δήμου Γεώργιος και Παπαπούλιος Ιωάννης ) , ήταν καλεσμένοι του Βασίλη Αγγέλη από το Μουργκάνι , που δραστηριοποιείται επαγγελματικά χρόνια τώρα στην Γερμανία.

Ο κος Αγγέλης είναι Δημοτικός Σύμβουλος σε μια πόλη δίπλα από την Φραγκφούρτη και κάλεσε τους Καλαμπακιώτες να του ξεναγήσει στην Γερμανική πόλη ώστε  να τους βοηθήσει να αποκτήσουν τεχνογνωσία, που θα την χρησιμοποιήσουν για την ανάπτυξη τους Δήμου Καλαμπάκας.

Σινάνης Χρήστος

Ο κος Σινάνης ξεκίνησε την συνέντευξη μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Αγγέλη που τους φιλοξένησε και τον ευχαρίστησε με ιδιαίτερο τρόπο.

Αναφέρθηκε και στον Δήμαρχο της Γερμανικής Πόλης λέγοντας ότι πρόκειται για έναν φιλέλληνα που ήλθε πολλές φορές στην Ελλάδα. Όλες τις ημέρες της εκεί παραμονής ο Δήμαρχος ήταν μαζί τους. Ανέφερε ότι ο Βασίλης Αγγέλης φιλοξένησε την αποστολή και του έστειλε την αγάπη του για την πράξη αυτή.

Είπε ότι  η πόλη του  Κέλστερμπαχ βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο , δεν υπάρχουν άνεργοι , είναι πόλη με 25 χιλιάδες πληθυσμό αλλά είναι αυτοδιοίκητοι και οι  ίδιοι αποφασίζουν για το μέλλον τους.

Υπήρχε καθημερινό πρόγραμμα για τις ημέρες παραμονή  , βλέποντας τις περισσότερες Υπηρεσίες του Δήμου, ενώ  τους έγινε μάθημα στα οικονομικά και τα υπόλοιπα.

Τέτοιες Υπηρεσίες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα  είπε ο Δήμαρχος , μακάρι στο μέλλον να γίνουν και καλύτερες. Οι Γερμανοί δεν εργάζονται μόνο σε εργοστάσια και Υπηρεσίες αλλά και στην Αγροτική Καλλιέργεια , και περισσότερες ώρες από εμάς ανέφερε .

Κάποια μηχανήματα , αυτοκίνητα ( χειροκίνητη σκούπα ) θα παραχωρηθούν στην Καλαμπάκα. Μεγάλη σημασία του ταξιδιού είπε , ήταν η γνωριμία Ανθρώπων που έχουν σχέση με την Ευρωπαϊκή ένωση. Όλα αυτά θα τα χρησιμοποιηθούν ώστε να βοηθηθεί η πόλη και γιατί όχι να ενταχθούμε ανέφερε , σε προγράμματα απ’ ευθείας από την Ε.Ε.

Κατέληξε ότι το  σίγουρο είναι ,σύντομα θα υπάρχει και επίσκεψη του Γερμανού Δημάρχου και του κου Αγγέλη στην Καλαμπάκα.

Ταμπουράς Παναγιώτης

Ο κος Ταμπουράς που βρισκόταν στην αποστολή ανέφερε ότι εξεπλάγη από την αγάπη του Γερμανού Δημάρχου για την Καλαμπάκα.

Σαν πυροσβέστης έμεινε ενθουσιασμένος από την εκεί Υπηρεσία για τον εξοπλισμό και την διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών.

Δήμου Γεώργιος

Ο κος Δήμου είπε ότι επέστρεψε ικανοποιημένος από τις εμπειρίες και την γνώση που απέκτησε στην Γερμανία. Μια Αδελφοποίηση με την Γερμανική Πόλη είναι τυπική , αυτό που μετράει είναι η επικοινωνία και η ένωση των ψυχών μας , ανέφερε.

Ανέφερε ότι ένοιωσε αγάπη , σεβασμό και εκτίμηση για τους Ανθρώπους που συνάντησαν ενώ ειδική μνεία έκανε για τον κος Αγγέλη.

Μας έδωσαν πολλά και εύχομαι να τους ανταποδώσουμε και εμείς.

Παπαπούλιος Ιωάννης

Ο κος Παπαπούλιος μίλησε για την υποδομή της πόλης Κέλστερμπαχ όπως Βιολογικό Καθαρισμό , Σχολεία και Υποδομές. Ο κάθε δημότης της εκεί πόλης ξέρει τι θα πληρώσει , πότε και που θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματά του, ξέρει όμως και τα δικαιώματα που έχει και τα διεκδικεί.

Αναφέρθηκε στην πολιτική σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών και όλα αυτά τα χρέωσε στον κο Αγγέλη.

Ολοκλήρωσε λέγοντας  ότι και οι τέσσερις έφυγαν σοφότεροι από την Γερμανία.

Ο Δήμαρχος έκλεισε την συνέντευξη λέγοντας ότι τα Μετέωρα είναι γνωστά σε όλον τον κόσμο  και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί η περιοχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .