Συνέδριο για τον καρκίνο του Πνεύμονα στα Τρίκαλα

31 Μαΐου, 2016 08:01 Επιμέλεια: /

IMG_2481_DCE

Στις 27-28 Μαΐου 2016 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων  οργανώθηκε απο την Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων ,υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

και  με συνδιοργανωτές την Πνευμονολογική – Ογκολογική Κλινική ΑΝΘ «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης,

την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική ΑΠΘεσσαλονίκης και

την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας,

Διημερίδα -Συνέδριο με το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα «Καρκίνος Πνεύμονα – Πρόληψη, Συνοσηρότητα – Θεραπευτικές Προσεγγίσεις»

Ο  καρκίνος του Πνεύμονα είναι δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος αλλά πρώτος σε θνητότητα, τόσο σε άνδρες  όσο και σε γυναίκες κυρίως λόγω της κακώς εννούμενης χειραφέτισης.   Σχετίζεται ,κατά κύριο λόγο, εκτός από έναν τύπο, με  το κάπνισμα και δευτερευόντως με άλλους παράγοντες.

Στην διημερίδα συζητήθηκαν  από ειδικούς επιστήμονες- Πνευμονολόγους τόσο η πρόληψη, οι παράγοντες που συντελούν στην εμφάνισή τού Καρκίνου του Πνεύμονα όσο και η έγκαιρη διάγνωση με επίσκεψη σε ειδικό Πνευμονολόγο όπου,με στοχευμένη θεραπευτική προσέγγιση αντιμετωπίζεται, εφόσον είναι επιστημονικά εφικτό,το νόσημα στο σύνολό του.Δόθηκε έμφαση στον καθοριστικό καταστρεπτικό ρόλο του καπνίσματος και αναφέρθηκαν τρόποι διακοπής του.

Το Συνέδριο παρακολούθησε εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους επιστήμονες και πλήθος κόσμου

Στο εν λόγω Συνέδριο συμμετείχε, ως ομιλητής ,και ο Καλαμπακιώτης Στρατιωτικός Γιατρός ,Πνευμονολόγος -Φυματιολόγος κ.Αλέξανδρος  Γ.Καλκάνης .

Ο κ Καλκάνης ανέπτυξε το θέμα : «Σταδιοποίηση του Καρκίνου του Πνεύμονα» Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης ακολούθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν οι απαραίτητες ενημερωτικές απαντήσεις.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.