Συνεδρίαση με ενημέρωση για γενικό πολεοδομικό σχέδιο Δήμου Καλαμπάκας – Βράβευση μαθητών και φέτος – Αναλυτικά όσα συζητήθηκαν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
12 Δεκεμβρίου 2014, 21:09

Υπό την ατμόσφαιρα  που διαμορφώνουν οι πολιτικές εξελίξεις (εκλογή προέδρου δημοκρατίας)  , με την  ισχυρή πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης  των 180 ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή του , αλλά και την κάθοδο του δημάρχου στην Αθήνα  , όπου εκτός των άλλων είχε συνάντηση με τον συντοπίτη  Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα , στον οποίο και έθεσε  διάφορα ζητήματα  του δήμου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο .

Με την έναρξη της συνεδρίας ο πρόεδρος του σώματος Πολυζώης Χαλατσάκης ανέγνωσε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και στη   συνέχεια έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο που έθεσε προς συζήτηση πρόσθετα θέματα  που αφορούσαν  την συγκρότηση επιτροπής για παραλαβή έργου  και  εγκρίσεις  χρηματοδότησης της ΚΕΔ   από τον δήμο .

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Σακελλαρίου ζήτησε ενημέρωση  για το πρόβλημα της εκπομπής  τηλεοπτικού  σήματος  που παρατηρείται σε πολλά  χωριά με τον δήμαρχο   να απαντά  ότι  όσα προβλήματα  παρατηρήθηκαν  αντιμετωπίστηκαν  από τον τεχνικό του δήμου  .

Γενικό πολεοδομικό  Καλαμπάκας

Στην  ενημέρωση που έγινε από τους μελετητές του έργου γενικό πολεοδομικό σχέδιο Καλαμπάκας  που αφορά κυρίως τις  χρήσεις  γης με τον προϊστάμενο  των τεχνικών υπηρεσιών  του δήμου  κ. Λύχο να τονίζει  ότι πρόκειται για ένα σχέδιο – εργαλείο που θα επηρεάσει το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής .

Να πούμε ότι πρόκειται για την παρουσίαση του Β1 σταδίου όπου γίνεται η τελική πρόταση της μελέτης μετά την δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε  και την αξιολόγηση των προτάσεων – υποδείξεων  που έγιαναν στο μεσοδιάστημα .

Να σημειωθεί ότι η μελέτη είχε παρουσιαστεί τον  περασμένο Νοέμβριο  και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου  όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να αναζητήσει την μελέτη .

Οι μελετητές ανέπτυξαν  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καλαμπάκας που αξιοποιούμενα μπορούν να συμβάλλουν στην τουριστική και εν γένει ανάπτυξη της περιοχής .

Η μελέτη επικεντρώνει στην τουριστική και γεωργοκτηνοτροφική ανάπτυξη  και κυρίως την χρήση γης  στο χώρο .

Πολλά ερωτήματα που εξέφραζαν ανησυχία όσον αφορά τον αποχαρακτηρισμό  πολεοδομικών τετραγώνων  χρήσης  “Τ” (τουριστική αξιοποίηση) ετέθησαν τόσο από την κυρία Χαρτοπούλου , όσο και από τον κ. Μπουφίδη .

Η κυρία Χαρτοπούλου ρώτησε αν τα τοπικά συμβούλια των χωριών που επικεντρώνει η μελέτη είναι ενήμερα για το περιεχόμενο της μελέτης με τους μελετητές να απαντάνε πως ενημέρωση έχει γίνει , όπως και προτάσεις έχουν υποβληθεί και έχουν αξιολογηθεί .

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρίου ρώτησε ποιοι λόγοι  οδήγησαν  τους μελετητές  στην εισήγηση   αποχαρακτηρισμού  των δύο πολεοδομικών (περιοχή ΔΙΒΑΝΗ ,  ΞΕΝΙΑ) τετραγώνων που προτείνει η  μελέτη που κατά τον κ. Σακελλαρίου σημαίνει αύξηση του συντελεστή δόμησης δια της πλαγίας , όπως  χαρακτηριστικά είπε .

Αποκαλυπτικός ήταν στην τοποθέτησή του  ήταν ο δήμαρχος ο οποίος επικαλούμενος  συζήτηση με αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες τόνισε ότι η μελέτη είναι της τάξης των 300χιλ. ευρώ και δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ καθώς έχει καθυστερήσει η πρόοδος της μελέτης κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε να απορροφηθούν χρήματα  (ΕΣΠΑ) και να μην κινδυνεύσει  ο δήμος  να  χρεωθεί ό ίδιος το κόστος  αν  παρέλθει ο χρόνος  καλώντας τα μέλη του Δ.Σ  να εγκρίνουν την παραλαβή της Β1 φάσης της μελέτης .

«Είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο αλλά όμως πρέπει να αποφασίσουμε την παραλαβή της μελέτης για να μην χαθούν χρήματα» , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.  Σινάνης .

Ζητήματα που αφορούν την χρήση γης για την εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος  και πρόεδρος  του Α.Σ «ΜΕΤΕΩΡΑ» Δημ. Κότης ζητώντας απ΄ τους μελετητές να το λάβουν σοβαρά υπ΄  όψιν στην  τελική τους πρόταση .

Επίσης  εγκρίθηκε  και η  παραλαβής Β1 σταδίου και έναρξη εκπόνησης της μελέτης σταδίου β2 «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Δήμου Κλεινοβού».

Στα υπόλοιπα θέματα το δ.σ ενέκρινε κατά πλειοψηφία  τον  Προϋπολογισμό  του  Ο.Π.Ε.Τ.Α. Δήμου Καλαμπάκας οικ. έτους 2015 , τους  πινάκες  στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης και Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΟΠΕΤΑΚ ,  την  τροποποίηση  του  προϋπολογισμού  ΟΠΕΤΑΚ ,  την  τροποποίηση προϋπολογισμού του δήμου , την δαπάνη τελικής βράβευσης μαθητών του Δήμου  και τέλος  τις  δαπάνες   χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός για δαπάνες Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και για την Τουριστική Προβολή της περιοχής.

Εγκρίθηκε δαπάνη 1000 ευρώ για να βραβευτούν μαθητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Εγκρίθηκαν οι δαπάνες για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που το κόστος τους είναι το ελάχιστο δυνατό με όσα θα προσφερθούν ( κατά τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών ), και αγγίζει τις 20 χιλιάδες ευρώ. Τα επόμενα χρόνια, όπως αναφέρθηκε , το κόστος θα είναι μικρότερο.

Από τα 90 αυτοκίνητα του Δήμου ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος έκανε πρόταση να αποσυρθούν τα 26 λόγω μη χρήσης. Το θέμα τελικά  αναβλήθηκε με πρόταση του κου Αναγνωστόπουλου.

Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και αφορούσαν το ετήσιο πρόγραμμα δράσης , ο προϋπολογισμός και χρηματοδότηση της ΚΕΔ από τον Δήμο Καλαμπάκας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .