Συνεδρίαση λίγο πριν την αναχώρηση του δημάρχου – Αναλυτικά όσα συζητήθηκαν – Κόντρα Τσιαντούλα,Ζαρόπουλου

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
18 Μαΐου 2015, 21:13

Συνεδρίασε απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο  με μια σειρά θεμάτων που μάλλον μπορεί να κριθούν ως διαχειριστικά με τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Σινάνη και τους δημοτικούς Συμβούλους  Γιάννη Παπαπούλιο , Γιώργο Δήμου και Παναγιώτη Ταμπουρά   να ετοιμάζουν τις βαλίτσες  προκειμένου να αναχωρήσουν για Γερμανία .

Ως γνωστόν ο δήμαρχος  και η συνοδεία των συνεργατών αναχωρούν αύριο για την Γερμανία  ανταποκρινόμενοι  στην πρόσκληση   του κ. Βασίλη Αγγέλη από το Μουργκάνι ο οποίος  δραστηριοποιείται επαγγελματικά  στην Γερμανία και είναι Δημοτικός Σύμβουλος σε πόλη πλησίον της  Φραγκφούρτης με στόχο  να ξεναγηθούν  στην Γερμανική πόλη και να  αποκτήσουν τεχνογνωσία  για την  οργάνωση και λειτουργία της Αυτοδιοίκησης στην Γερμανία  .

Στην αρχή  της συνεδρίας ο κ. Κεραμμίδας ζήτησε από τον δήμαρχο ενημέρωση για τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ ενώ ο Αντιδήμαρχος  κ Στέργιος Τσιαντούλας ζήτησε από τον πρόεδρο να του δοθεί ο λόγος για να  απαντήσει σε θέματα αρμοδιότητάς  του (Καθαριότητα ) αναφορικά  με τις  καταγγελίες που έγιναν στα τοπικά Μ.Μ.Ε .

Απαντώντας ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για το αντικείμενο  και τον σκοπό του  ταξιδιού στην Γερμανία  ενώ ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ τονίζοντας πως το κυρίαρχο θέμα δεν ήταν η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την δέσμευση χρημάτων  των Ο.Τ.Α , αλλά άλλα σημαντικά θέματα που άπτονται σημαντικών προβλημάτων λειτουργίας των δήμων .

Τέλος ο πρόεδρος έθεσε υπόψη του σώματος αίτηση κτηνοτρόφων της Δημοτικής Κοινότητας Κλεινοβού σε σχέση με προβλήματα βοσκής και δει με την παράταση του χρόνου βόσκησης κάτι που αποδέχθηκε το σώμα ομόφωνα

Αποφάσεις  στα θέματα ημερήσιας διάταξης

Στα θέματα τώρα των θεμάτων ημερήσιας  διάταξης  το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα για τα  όργανα διανομής και φύλαξης των υδάτων άρδευσης , το χρόνο έναρξης και λήξης της αρδευτικής περιόδου ,τον αριθμό των θέσεων των υδρονομέων ή εποπτών υδρονομέων ,τον τομέα για τον οποίο προορίζεται κάθε θέση .

Σε ότι αφορά  την εξειδίκευση  της ΣΑΤΑ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χρ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε το σώμα για μια σειρά έργα που προτάσσονται προς χρηματοδότηση και εκτέλεση κάτι που το σώμα αποδέχθηκε και ενέκρινε ομόφωνα .

Επίσης  μετά την  ανάγνωση της πρότασης από τον αντιδήμαρχο  κ. Παπαγεωργίου σε σχέση με την  κατανομή πίστωσης πυροπροστασίας στις δημοτικές ενότητες ύψους 85.500 ευρώ , εγκρίθηκε ομόφωνα η πίστωση και η κατανομή των παραπάνω χρημάτων .

Στο  θέμα  με τα παρκαρισμένα  αυτοκίνητα που δεν φέρουν  πινακίδες και είναι εγκαταλειμμένα το σώμα ενέκρινε ομόφωνα την εφαρμογή της νομοθεσίας καθώς , όπως ειπώθηκε  , το πρόβλημα είναι σοβαρό  .

Ενημέρωση όλων των δημοτών σε σχέση με τα εγκαταλειμμένα χωρίς πινακίδες αυτοκίνητα και λήψης  σχετικής απόφασης  ζήτησε ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαγεωργίου  κάτι που συμφώνησε και ο δήμαρχος με διαφωνούντα τον κ. Κεραμμίδα που τόνισε πως η εποχή είναι δύσκολη και πως ουσιαστικά επιβάλλεται ακόμα ένα μέτρο σε βάρος αυτών των ανθρώπων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων και τα έχουν ακινητοποιημένα .

Το δ.σ  ενέκρινε  την  πίστωσηψ 446.500,00€ για το έργο «Αγροτική Οδοποιία στο Τ.Δ. Καστρακίου»  ως και την τροποποίηση  του  προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου οικ. Έτους 2015.

Τέλος ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Τσιαντούλας αναφερόμενος  στις δημόσιες (Ραδιοφωνικές) καταγγελίες κατηγόρησε τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Ζαρόπουλο  ότι προέβη σε καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής τονίζοντας πως αυτά λέγονται με σκοπιμότητα χωρίς να ανταποκρίνονται στην αλήθεια υπογραμμίζοντας πως η δημοτική αρχή στο θέμα της καθαριότητας κάνει υπεύθυνα τη δουλειά της και η διαφορά με την προηγούμενη δημοτική αρχή είναι εμφανής κάτι που οι δημότες το γνωρίζουν πολύ καλά .

Απαντώντας ο κ. Σακελλαρίου επί των αιτιάσεων του κ Τσιαντούλα  τόνισε πως όσα είπε ο αντιδήμαρχος δεν οδηγούν πουθενά και δεν βοηθούν την υπόθεση της καθαριότητας .

Τέλος ο κ. Ζαρόπουλος τόνισε πω η σημερινή δημοτική αρχή έχει χάσει τη μα΄χη της καθημερινότητας .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .