Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καλαμπάκας – Ναι στη δημιουργία γηπέδου της Κρύας Βρύσης – Όχι του Σακελλαρίου στην μίσθωση του ακινήτου για την Μουσική Σχολή – Όλα τα θέματα

30 Αυγούστου, 2016 20:48 Επιμέλεια: /

_DSC9395

Με 21 θέματα εγγεγραμμένα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη , συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο .

Χαμηλοί τόνοι  στις συνεδριάσεις του Δ.Σ ζήτησε ο πρόεδρος του Δ.Δ.  

Με την έναρξη της συνεδρίας ο πρόεδρος Πολυζώης Χαλατσάκης με αφορμή την τελευταία  έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχου και του επικεφαλής  του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Δημ. Σακελλαρίου αλλά και γενικότερα τις αντιπαραθέσεις που διεξάγονται στις συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβούλιο ζήτησε χαμηλούς τόνους με γόνιμες αντιπαραθέσεις  . Επίσης πρότεινε προς συζήτηση και θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης όπως την μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και την παραχώρηση δημοτικού ακινήτου στην Αγναντιά .

Ο κ. Βάιος Ζιάκας ζήτησε τοποθέτηση του δημάρχου για τα λύματα του οικισμού της Κορομηλιάς και άσκησε κριτική στον δήμαρχο και την δημοτική αρχή γενικότερα για το γεγονός ότι κανένα θέμα που υπογραμμίζει η αντιπολίτευση δεν  αντιμετωπίζεται .

Μείωση 20% στα τροφεία των δημοτικών  παιδικών σταθμών

Σε ότι αφορά την μείωση των τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τόνισε πως η γενικότερη οικονομική συγκυρία επιβάλλει την μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς . Η πρόταση για μείωση 20% των τροφείων εγκρίθηκε ομόφωνα με τον κ. Σακελλαρίου να αντιπροτείνει μείωση 20% σε όλες τις δομές  του δήμου ενώ τόνισε πως στον παιδικό σταθμό  Αγίου Βησσαρίωνος δεν εισπράττονται τροφεία και προκαλεί , όπως τόνισε χαρακτηριστικά , εντύπωση  που δεν διευκρινίζεται από τον  κ. Σινάνη αφήνοντας αιχμές για την σκοπιμότητα της πρότασής του .

Αποκρύπτονται αλήθειες ;

Θέμα δημιουργήθηκε στη συζήτηση θέματος  της αίτησης παραχώρησης δημοτικού κτηρίου στην δημοτική κοινότητα Αγναντιάς  καθώς ο νομικός εκπρόσωπος  του αιτούμενου της παραχώρησης αξιοποίησης έθεσε θέμα για  το γεγονός ότι ο πρόεδρος του δημοτικού  συμβουλίου δεν απάντησε στο σχετικό αίτημά του αλλά αντί του θεσμικού οργάνου (πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) , απάντησε αρνητικά ο δήμαρχος , τονίζοντας πως αυτό δεν είναι ορθό.

Για αλήθειες που αποκρύπτονται και δεν λέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε λόγο ο κ. Βάϊος Ζιάκας ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης με δημοπρασία στον αιτούντα πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο κ. Σακελλαρίου που τάχθηκε υπέρ της δημοπρασίας παραχώρησης του εν λόγω κτηρίου .

 Αποφάσεις σε άλλα  θέματα

 

Στα υπόλοιπα θέματα :  κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 ως και η εξειδίκευση της  ΣΑΤΑ  . Επίσης ομόφωνα ορίστηκε επιτροπή για  οριστική παραλαβή του έργου: «Κέντρο πολλαπλών χρήσεων Δήμου Χασίων», (Κατασκευή στέγης) . Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε  η υπ’ αριθ. 13/2016 μελέτη του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου επί της οδού Αγ.Κω/νου και Ελένης (5ο Δημ. Σχολείο) και η τροποποίηση τεχνικού προγράμματος με τον κ. Σακελλαρίου να μιλάει για αποσπασματική εκτέλεση έργων και μάλιστα στο όριο της απευθείας ανάθεσης προτείνοντας ολοκληρωμένη μελέτη για την περιοχή «Μπόμπα» και τον κ. Σινάνη να απαντά ότι η δημοτική αρχή έχει σχέδιο αναμόρφωσης της συγκεκριμένης περιοχής .

Κατασκευή γηπέδου στην Κρύα Βρύση

Ομόφωνα  το σώμα ενέκρινε την αίτηση της Α.Ε. Κρύας Βρύσης για την κατασκευή γηπέδου καθώς η συγκεκριμένη δημοτική Κοινότητα δεν διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις .

Προγραμματισμός προσλήψεων δίμηνης διάρκειας

Το σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία Λήψη την υποβολή αιτήματος έγκρισης πρόσληψης προσωπικού  ΙΔΟΧ, δίμηνης διάρκειας, για τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών ως και την πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών με κάλυψη της δαπάνης από τους ΚΑΠ  και καθόρισε τις  ειδικότητες .

Όχι στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής βιοαερίου στην Βασιλική

Την απόρριψη  της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων  εγκατάστασης και λειτουργίας  μονάδας παραγωγής βιοαερίου προς παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Τ.Κ. Βασιλικής , πρότεινε ο  δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας  κ. Ντελλής.  Αναφερόμενος  στο περιεχόμενο της μελέτης εξήγησε  τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να εγκριθεί  η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν για την περιοχή από την εν λόγω δράση της μονάδας . Να σημειωθεί ότι το Τ.Σ της Δημοτικής Κοινότητας απέρριψε την σχετική αίτηση .

Αντίδραση  αντιπολίτευσης για ανάθεση μίσθωσης κτηρίου

Σε ότι αφορά  την απευθείας ανάθεση μίσθωσης κτιρίου για την στέγαση της Μουσικής Σχολής στο κτήριο της Μητροπόλεως που εισηγήθηκε ο δήμαρχος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σακελλαρίου τόνισε ότι τάσσεται κατά της σχετικής απόφασης και μάλιστα με καταβολή μισθίου στην μητρόπολη ιδιοκτησία του οποίου είναι η Μητρόπολη καθώς δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι ζητάει η Μητρόπολη χρήματα από δημότες προκειμένου να ενοικιάσει κτήριο . Επίσης ανέφερε πως σύμφωνα με μελέτη που έχει στα χέρια του ο ίδιος  το εν λόγω κτήριο  είναι ακατάλληλο για την συγκεκριμένη  χρήση  κάτι που προκάλεσε εντύπωση .

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • Ρίθνων

    Η προκήρυξη για την ενοικίαση του κτηρίου για την μουσική σχολή ήταν «φωτογραφική».
    Γιατί κανείς δεν πρότεινε για στέγαση της μουσικής σχολής το κτίριο του ΚΕΓΕ που πληροί τις προδιαγραφές και δεν επιβαρύνετε ο δήμος με ενοίκια;
    Γιατί δεν αναφέρθηκε το ενοίκιο;

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.