Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας – Ενέκρινε να πληρωθεί 17 χιλιάδες πρόστιμο για παλαιότερη παράλειψη και να προκηρυχτούν μόνιμες θέσεις εργασίας – Αδέσποτα και Μετέωρα έθεσε η κυρία Χαρτοπούλου για συζήτηση

admin
admin
31 Ιουλίου 2017, 21:27

Συνεδρίασε πριν λίγο στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας για λήψη αποφάσεων επί 22 θεμάτων.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή ψηφίστηκαν τα 21 θέματα πολλά ομόφωνα και άλλα κατά πλειοψηφία και δεν θα συζητηθούν στο Συμβούλιο.

Το Συμβούλιο συζήτησε το τέταρτο θέμα , τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Καλαμπάκας οικ. Έτους 2017 και ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης. Τρία θέματα αναβλήθηκαν.

Ο κος Κεραμίδας ζήτησε να καταψηφίσει το θέμα Διάθεση θέσεων μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στο «Μεταλυκειακό έτος –τάξη Μαθητείας» για το σχ. Έτος 2017-2018 και λήψη απόφασης του Δ.Σ. , γιατί δεν παρευρέθηκε στην συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής.

Ο κος Σακελλαρίου ζήτησε να μπει εκτός ημερήσιας και ένα θέμα που αφορούσε τους συμβασιούχους υπαλλήλους του Δήμου.

Ο κος Παπαγεωργίου εισηγήθηκε το θέμα εντός ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τροποποίηση προϋπολογισμού, θέμα που αφορούσε πρόστιμο 17 χιλιάδων ευρώ και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Το εκτός ημερήσιας διάταξης αφορούσε τροποποίηση κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας του Δήμου.

Ο κος Νάκης εισηγήθηκε την τροποποίηση για την δημιουργία 4 νέων θέσεων εργασίας και να φτάσουν τους 19 και αμέσως να προκηρυχτούν μόνιμες θέσεις εργασίας. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Η κα Χαρτοπούλου ζήτησε ενημέρωση για δύο θέματα και δη το θέμα των αδέσποτων και την σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο και τον Φιλοζωικό σύλλογο ¨η Στέγη ¨και αν η επιτροπή του άρθρου 10 λειτουργεί. Το δεύτερο θέμα αφορά το έγγραφο του συνήγορο του πολίτη για την ρύπανση των Μετεώρων.

Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι

Η κα Φροσυνάκη ενημέρωσε με ποιες προϋποθέσεις μπορούν να συνεχιστούν οι συμβάσεις των εργαζομένων. Είπε ότι οι δύο προϋποθέσεις που ισχύουν για παράταση των συμβάσεων δεν υφίστανται στον Δήμο Καλαμπάκας και οι νυν εργαζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό για μόνιμες θέσεις.

Ο κος Σακελαρίου διαφώνησε με την εισήγηση της κας Αντιδημάρχου και είπε ότι θεωρεί ότι συντρέχουν οι λόγοι ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις των συμβασιούχων και έκανε έκκληση να βρεθεί λύση . Παρόμοια άποψη εξέφρασε και η κα Χαρτοπούλου.

Για το ίδιο θέμα ο κος Κεραμίδας ανέφερε ότι αφού πρώτα ο Δήμος έδωσε τα σκουπίδια σε ιδιώτη τώρα λέει ότι δεν συντρέχουν λόγοι και πρότεινε να παραταθούν οι συμβάσεις.

Ο κος Σινάνης υπενθύμισε στον κο Κεραμίδα ότι ενώ δεν ψήφισε ποτέ θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου , τώρα προτείνει άλλα. Ο Δήμαρχος είπε ακόμη ότι η νυν Δημοτική Αρχή ήταν πολύ ξεκάθαρη και σωστή απέναντι στους εργαζόμενους αλλά πλέον υπάρχει νόμος που απαγορεύει την παράταση των συμβάσεων.

Ο Δικηγόρος των Εργαζομένων κος Θανάσουλας ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με την όλη διαδικασία για το αν πληρούνται οι όροι για να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι.

Διάβασε την εγκύκλιο του Υπουργού και ερμηνεύοντας αυτή είπε ότι συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι και την ερμηνεία επ’ αυτών την κάνει ο ίδιος ο Δήμος.

Πρότεινε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους και να μην μπουν στην διαδικασία της ανεργίας.

Τελικά οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μην παρθεί κάποια απόφαση και να υπάρχει αναστολή μέχρι το τέλος Αυγούστου, απόφαση που συντάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο πλην του κου Κεραμίδα.

Στην ερώτηση της κας Χαρτοπούλου για τα αδέσποτα απάντησε ο κος Παπαναστασίου ο οποίος είπε ότι ο Δήμος πράττει το καλύτερο. Η κα Χαρτοπούλου δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση και πρότεινε διαφορετική διαδικασία για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Για την ρύπανση των Μετεώρων ο κος Σινάνης απάντηση ότι η κα που καταγγέλλει στον Συνήγορο του Πολίτη και μένει στην βόρεια Ελλάδα , έχει καταγγείλει τα πάντα. Οι δε απαντήσεις θα δοθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι από τον Δήμαρχο. Κατηγόρησε τέλος την κα Χαρτοπούλου ότι το μόνο που γνωρίζει είναι να καταγγέλλει.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους φιλόζωους να βοηθήσουν κάποια στιγμή στην επίλυση του προβλήματος , πρόβλημα πολύ σοβαρό που απασχολεί τον Δήμο.

Ο κος Κτενάς , πρόεδρος της Φιλοζωικής κατηγόρησε τον Δήμο για την όλη κατάσταση και ζήτησε περισσότερη βοήθεια για να αντιμετωπιστεί το θέμα.

Τα θέματα

1.-Έγκριση έκτακτης κάρπωσης (υλοτομία δένδρων πλατάνου στο δάσος Κλεινού).

2.-Διάθεση θέσεων μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στο «Μεταλυκειακό έτος –τάξη Μαθητείας» για το σχ. Έτος 2017-2018 και λήψη απόφασης του Δ.Σ.

  1. Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του διακατεχόμενου δάσους «Λογγά» για την περίοδο 2017-2021.
  2. Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Καλαμπάκας οικ. Έτους 2017.

5.-Αίτηση Πολιτιστικού Συλλόγου Τ.Κ. Σαρακίνας «ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ».

6.-Αίτηση Βλαχογιάννη Καλλιόπης (παραχώρηση έκτασης στην Τ.Κ. Διάβας).

7.-Αίτηση Κορομπίλη Νέστωρα (παραχώρηση θέσης στάθμευσης)

8.-Αίτηση Α.Ε. Κρύας Βρύσης.

9.-Εξειδίκευση ΣΑΤΑ

10.-Αίτηση Χρήστου Ζιώγα (παραχώρηση χώρου στην Τ.Κ. Καστρακίου)

11.-Αίτηση ΣΚΑΜ (οικονομική ενίσχυση)

12.-Τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης προϋπολογισμού (Β τριμήνου).

13.-Απόφαση 4/2017 της Τ.Κ. Βλαχάβας (κοπή καυσοξύλων).

14.-Αίτηση ΜΕΕΣ Διάβας.

15.-Αίτηση Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Οξύνειας.

16-Αίτηση Αρχοντής Κατσογιάννη (μείωση ενοικίου).

  1. Αίτηση Μήτσιου Παναγιώτη.
  2. Αίτηση Ντόκου ‘Ολγας (μείωση ενοικίου στην Τ.Κ. Πολυθέας)
  3. Αίτηση Ζάρα Γεώργιου (παραχώρηση θέσης στάθμευσης)
  4. Πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου « Διαμόρφωση οδού κ. Οικονόμου.

21 Έγκριση μελέτης προμήθειας καυσίμων

  1. Ορισμός εκπροσώπου για συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον τουρισμό.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .