Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καλαμπάκας – Προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο – Όλα όσα συζητήθηκαν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
30 Σεπτεμβρίου 2016, 20:38

Με πληθώρα θεμάτων εγγεγραμμένα  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στην ημερήσια διάταξη , συνεδριάζει αυτήν την ώρα το δημοτικό  συμβούλιο . Με την έναρξη της συνεδρίας ο πρόεδρος του σώματος Πολυζώης Χαλατσάκης  ότι δεν συνεδρίασε η Διαπαραταξιακή  Επιτροπή με συνέπεια να συζητηθούν όλα τα θέματα .Επίσης ανέγνωσε και  πρότεινε  προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης εννέα  θέματα  .

Ο Πρόεδρος Μαλακασίου  ενημέρωσε το σώμα για την αμφισβήτηση που υπάρχει με την δασώδη έκτασης της Δημοτικής Κοινότητας  Μαλακασίου από τον Δήμο Μετσόβου ζητώντας συμπαράσταση και στήριξη σε πολιτικό και νομικό επίπεδο κάτι που το σώμα δέχθηκε ομόφωνα .

Πρόσληψη προσωπικού για έκτακτες ανάγκες

Με βάση το νόμο ότι η περιοχή έχει τεθεί στο καθεστώς εκτάκτων αναγκών μπορεί να ζητήσει την πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών . Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος πρότεινε την πρόσληψη τεσσάρων θέσεων χειριστών μηχανημάτων και τριών οδηγών φορτηγών .Η απασχόλησης θα είναι οκτάμηνης χρονικής διάρκειας . Επίσης ο δήμαρχος ανακοίνωσε την δυνατότητα που παρέχει ο νόμος να προσλάβει 83 άτομα απασχόλησης σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου με τον δήμο να διατηρεί την δυνατότητα να καθορίσει τις ειδικότητες . Ανακοινώνοντας ο δήμαρχος τα άτομα που προσελήφθησαν στο γραφείο τουριστικών πληροφοριών και εξηγώντας ότι απουσιάζουν Καλαμπακιώτες τόνισε την ανάγκη οι άνεργοι της περιοχής να γραφτούνε στις λίστες ανεργίας  του ΟΑΕΔ  για να μπορούν να παίρνουν μπόνους .

Σπήλαιο Θεόπετρας

Ανακοινώνοντας ο δήμαρχος την τέλεση των επίσημων εγκαινίων στο Κέντρο Εκπαίδευσης και τεκμηρίωσης Σπηλαίου Θεόπετρας  (Μουσείο ) που θα γίνουν το σήμερα Σάββατο το απόγευμα (18:00) γνωστοποίησε επιστολή του δήμου προς το Υπουργείο όσον φορά τα προβλήματα στο σπήλαιο που εμποδίζουν την λειτουργία του ζητώντας  την αντιμετώπισή τους  .Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Δημήτριος Λύπας ζήτησε , με την ευκαιρία των εγκαινίων στο μουσείο της Θεόπετρας να καταθέσει ο δήμος σχετικό υπόμνημα στο Υπουργείο .

Αποφάσεις στα άλλα θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Στα άλλα θέματα τώρα της ημερήσιας διάταξης το δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση προϋπολογισμού  , αποδέχθηκε και ενέκρινε την απόφαση 8/2016 της Τ.Κ. Μαυρελίου (τοποθέτηση κιοσκίων και τραπεζοπάγκων από τον  Εξωραϊστικό Σύλλογο Αχελινάδας) , συζήτησε και ενέκρινε την Αίτηση δημότη του Οικισμού Παλαιοχωρίου για κατασκευή γέφυρας στην Τ.Κ. Παλαιοχωρίου,  αποφάσισε  την οικονομική υποστήριξη του 5ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου που θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου , ενέκρινε  την αίτηση του συλλόγου ΣΚΑΜ για  χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ,  ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για οικονομική ενίσχυση , ενέκρινε τις  δαπάνες  για την πραγματοποίηση  των εκδηλώσεων  του Δήμου για τις επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της  πυρπόλησης της πόλης της Καλαμπάκας , συζήτησε για την εξεύρεση υπαίθριων χώρων για την δημιουργία δημοτικών παρκινγκ αυτοκινήτων , ενέκρινε  την απευθείας ανάθεση προμήθειας  καυσίμων , ανέλαβε την κάλυψη εξόδων για την διαμονή και σίτιση των εθελοντών κτηνιάτρων για τη διενέργεια στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2016  , ενέκρινε τους απολογισμούς  οικονομικού έτους 2015  των κληροδοτημάτων   Πολυθέας,  Καταφύτου και  Καλλιρρόης , και τέλος όρισε  επιτροπή αυθαίρετης βόσκησης (σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν.Δ. 318/1969

  • ΛΑΟΚΡΑΤΗΣ

    Σήμερα ψήφισαν 3.500 ευρώ για τραπεζώματα και τραχανάδες συν τα λουκούμια, ζαχαρωτά, ποτά κτλ για την 28η Οκτωβρίου κατά τα άλλα μας πωλούσαν μούρη ότι έκοψαν την καθιερωμένη εκδήλωση την ημέρα του Αγίου Βησσαρίωνος για λόγους οικονομικούς, ρεσιτάλ λαϊκισμού.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .