Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καλαμπάκας – Ίδρυση κέντρου Κοινότητας – 50χιλ. υρώ για φυσικές καταστροφές Δήμου Καλαμπάκας – Αναλυτικά όσα συζητήθηκαν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
24 Οκτωβρίου 2016, 21:01

Συνεδρίασε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο με σειρά θεμάτων προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων . Με την έναρξη της συνεδρίας ο Πρόεδρος του σώματος  Πολυζώης  Χαλατσάκης έθεσε προς συζήτηση  τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης . Επίσης ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η λειτουργία της  Διαπαραταξιακής Επιτροπής δεν ανεστάλη απλά τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ ήταν λίγα γι΄ αυτό και δεν  συνεδρίασε .

Προβλήματα με λήψη τηλεοπτικού σήματος

Ακολούθως ο δημοτικής σύμβουλος Δημ. Λύπας ρώτησε τον δήμαρχο αναφορικά με την λήψη τηλεοπτικού σήματος στην Βασιλική ζητώντας την αποκατάσταση του      προβλήματος με τον δήμαρχο να απαντά πως το γνωρίζει το πρόβλημα στην Βασιλική και θα γίνουν τα απαραίτητα για να αποκατασταθεί το πρόβλημα . «… Τα προβλήματα αυτά αλλά και άλλα είναι  απόρροια της κατάπτυστης σύμβασης που σύναψε το κράτος με την τεχνική εταιρία που ανέλαβε να εκπέμψει ψηφιακό σήμα και η σύμβαση αυτή είναι κατάπτυστη και αυτήν την κατάπτυστη σύμβαση την υπέγραψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όχι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…» , απάντησε η Δημοτικός Σύμβουλος Περιστέρα Χαρτοπούλου .

Ίδρυση κέντρου Κοινότητας Δήμου Καλαμπάκας

Το Δ.Σ συζήτησε  το θέμα υποβολής  πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 άξονας προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» για την δημιουργία δομής με τίτλο έργου: «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καλαμπάκας» προϋπολογισμού 112.320,00€. Στόχος είναι η υποστήριξη των Ο.Τ. Α και η διασύνδεση των πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα  και θα απευθύνεται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες πολιτών . Στο κέντρο αυτό , αν  βέβαια ενταχθεί η μελέτη για χρηματοδότηση , προβλέπεται  να απασχοληθούν ένας ψυχολόγος και ένας κοινωνικός λειτουργός με την μισθοδοσία τους , της τάξης των 112 ευρώ να εξασφαλισμένη για τρία χρόνια . Διευκρινήσεις αν υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη ζήτησε η κ. Χαρτοπούλου και ο κ. Κεραμίδας οι οποίοι και ψήφισαν την πρόταση που εγκρίθηκε ομόφωνα .

Πενήντα χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

Το δημοτικό συμβούλιο  αποδέχθηκε  ομόφωνα την πίστωση 50.000,00€  που αφορά  την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες με πολλούς δημοτικούς συμβούλους να ασκούν κριτική για το ύψος της χρηματοδότησης και για την διαδικασία πληρωμής των μηχανημάτων που έλαβαν μέρος στην αποκατάσταση των ζημιών .

Στα άλλα θέματα

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  η τριμηνιαία  έκθεση υλοποίησης προϋπολογισμού Γ΄ Τριμήνου 2016 και ομόφωνα η παράταση σύμβασης προμήθειας πλήρους φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμπάκας . Επίσης  κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν  οι τροποποιήσεις του  προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2016 , ως επίσης και η συμμετοχή του Δήμου με 5.000 χιλ. ευρώ στην έκδοση του αφιερωματικού τόμου για τα 25 χρόνια αρχιερατείας του Μητροπολίτη  Σταγών  &  Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ  , όπως ομόφωνα  το Δ.Σ  εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να  χειριστεί το  θέμα  . Επί της πρότασης του δημάρχου ο επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σακελλαρίου  πρότεινε ο δήμος να αναλάβει  συνολικά το κόστος έκδοσης  του τόμου  ενώ από την πλευρά τους οι δημοτικοί  Σύμβουλοι  Κεραμίδας , Τούλας και Χαρτοπούλου διαφώνησαν  για την συμμετοχή του δήμου  στην έκδοση του τόμου .

Τέλος το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία  για συμμετοχή του Δήμου με τους Δήμους  Αργιθέας -Λίμνης Πλαστήρα-Μουζακίου και Πύλης  για την εκπόνηση μελέτης και κατάθεση πρότασης στα πλαίσια Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.).

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .