Συνεδρία Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας – Προσλήψεις μουσικών και Βοσκότοποι – Όλα όσα συζητήθηκαν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
28 Ιουλίου 2016, 21:03

Με δεκαοκτώ θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη ,  συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο . Να σημειωθεί ότι της συνεδρίας προηγήθηκε η συνεδρία της Οικονομικής Επιτροπής η οποία έλαβε αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης .

Με την έναρξη της συνεδρίας ο πρόεδρος του σώματος Πολυζώης Χαλατσάκης ανέγνωσε  στο σώμα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που μετά από συζήτηση εγκρίθηκαν από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή.  Ακολούθως παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος έθεσε προς συζήτηση και μια σειρά άλλα θέματα όπως  ορισμός επιτροπής για παραλαβής έργων και έγκριση δαπάνης για το Ελληνορωσικό συμπόσιο που ως γνωστό , όπως αποκάλυψε το “stagon News” και η «ΕΡΕΥΝΑ»θα γίνει στις 24- 27 Αυγούστου στην Καλαμπάκα.

Ερωτήσεις

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Λεωνίδας Κεραμίδα κάλεσε τον δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα για τις εξελίξεις στην γέφυρα Διάβας , το θέμα των αδέσποτων σκύλων και των δασόδρομων .

Απαντώντας ο δήμαρχος επί των ερωτημάτων τόνισε ότι όσον αφορά την γέφυρα όλα εξελίχθηκαν καλά , σύντομα θα υπογραφή η σύμβαση ανάθεσης με τον ανάδοχο και το έργο θα ολοκληρωθεί πριν κατεβάσει νερό το ποτάμι . Σε ότι αφορά  για τα αδέσποτα ο δήμαρχος τόνισε πως είναι σοβαρό και άλυτο το πρόβλημα και ότι γίνονται προσπάθειες μεταξύ ΚΕΔΕ και Κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί από κοινού το πρόβλημα .

Ο δημοτικός σύμβουλος Βάϊος Ζιάκας αναφέρθηκε σε μια σειρά προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως στην  λειτουργία σηματοδοτών της οδού Πίνδου , την κατασκευή δημοτικών τουαλετών και στην κυκλοφοριακή ρύθμιση της οδού Σιδηροδρόμου .

Ελληνορωσικό συμπόσιο

Σε ότι αφορά την διεξαγωγή στις 24 – 27 Αυγούστου Ελληρωσικού Συμποσίου στην Καλαμπάκα , ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος τονίζοντας ότι είναι ενταγμένο στο έτος Ελληνορωσικής φιλίας και η διεξαγωγή του θα είναι σημαντική για τα θέματα που θα  το απασχολήσουν ενώ υπογράμμισε πως το ενδιαφέρον των Ρώσων για την συνεργασία στο επίπεδο  του Θρησκευτικού τουρισμού είναι μεγάλο (λόγω Μετεώρων) και οι όποιες δράσεις υλοποιηθούν θα βοηθήσουν σημαντικά την τοπική οικονομία .  Το Δ.Σ μετά από εισήγηση του δημάρχου ενέκρινε κατά πλειοψηφία δαπάνη 3 χιλ. για την οργανωτική υποστήριξη του συμποσίου .  Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω θέμα αποκάλυψε πρόσφατα το «Ράδιο «ΣΤΑΓΩΝ» , το «stagon News» και η εφημερίδα «ΕΡΕΥΝΑ»

Βοσκότοποι

Ένα μείζον θέμα , αυτό των βοσκοτόπων , απασχόλησε για άλλη μια φορά την συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου με τον πρόεδρο του τ.σ  Κλεινοβού  Κωνσταντίνος Τσιούμας  να δηλώνει ότι ως πρόεδρος είναι αναρμόδιος να αποφασίζει για τους βοσκότοπους  ζητώντας απ΄ τον πρόεδρο του σώματος να τοποθετηθεί επί του θέματος καθώς ξεπερνά τις αρμοδιότητες των τοπικών προέδρων . Την γνωστή εικόνα αναφορικά με το ύψος της έκτασης των βοσκοτόπων που διαθέτει η Άυρα  περιέγραψε ο Πρόεδρος κ. Χρ. Κακούσιος υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι η έκταση των βοσκοτόπων στην Άυρα δεν είναι σε καμία περίπτωση 13 χιλ. στρέμματα , όπως κακώς δηλώνονται ότι ανέρχονται , αλλά πολύ λιγότερο (1.107) , Όπως προκύπτει από γνωματεύσεις αρμοδίων υπηρεσιών . Ο κ. Κακούσιος ζήτησε από τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει το θέμα διότι είναι πολύ σοβαρό θέμα .

Στο θέμα παρενέβη και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης αλλά και πρόεδρος της Ένωσης κ. Κόττης  τονίζοντας ότι αν ληφθούν αποφάσεις όπως  κάποιοι πρόεδροι θέλουν , η κτηνοτροφία θα πληγεί ολοκληρωτικά και οι κτηνοτρόφοι θα καταστραφούν οικονομικά .

Σ΄αυτό το σημείο  σημειώθηκε ένταση μεταξύ του προέδρου της Αύρας Χρήστου Κακούσιου και του κ. Κόττη με τον πρώτο να του επιρρίπτει ευθύνες ως Αντιδημάρχου και προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού και τον δεύτερο να κατηγορεί τον κ. Κακούσιο για κακό χειρισμό του θέματος κάτι που , όπως είπε χαρακτηριστικά , στρέφεται κατά των κτηνοτρόφων με τον κ. Κακούσιο να απαντά στις αιτιάσεις του κ. Κόττη για ντροπή !!!

Προσλήψεις μουσικών

Το δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε τον προγραμματισμό πρόσληψης προσωπικού Ορισμένου χρόνου με τις εξής ειδικότητες : Οκτώ μουσικοί χειριστές μουσικών οργάνων , τέσσερεις χοροδιδασκάλους και πέντε διοικητικών . Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του Δημάρχου  και του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σακελλαρίου ο οποίος ζήτησε διευκρινήσεις για πως και από πού θα πληρωθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι με τον δήμαρχο να επιμένει ότι ο δήμος θα αναλάβει το επιπλέον κόστος που θα προκύψει καλώντας το δ.σ να ψηφήσει το θέμα και τον κ. Σακελλαρίου να κατηγορεί τον δήμαρχο για απαράδεκτη συμπεριφορά και λειτουργία του δημάρχου υπεραμυνόμενος  του δικαιώματος των μελών του Δ.Σ να πληροφορούνται  και να ελέγχουν τις προτάσεις του δημάρχου αλλά και να τοποθετούνται ελευθέρως επ΄ αυτών των προτάσεων .

 

 

 

 

  • Πεζοδρομιάκιας

    Μας έλεγαν για συμπόσιο στρογγυλά τραπέζια επενδύσεις, τώρα προέκυψε εκδρομή πολιτικών με τον Δήμαρχο να ευελπιστεί ότι θα φέρει τουρίστες. Τι θα ακούσουμε ακόμη από τους τουρίστες της πολιτικής.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .