Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού – Μετέωρα και Σπήλαιο Θεόπετρας τα θέματα που συζήτησαν

26 Απριλίου, 2017 10:09 Επιμέλεια: /

IMG_0109

Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου επισκέφτηκαν οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια ενημέρωσης σχετικά με την διαδικασία οριοθέτησης δραστηριοτήτων στον Ιερό Χώρο των Μετεώρων. Οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις με την Υπουργό σε σχέση με την διαδικασία κατάρτισης του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του Ιερού Χώρου των Μετεώρων, με την αφορμή της διαδικασίας γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Όπως τόνισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως απαραίτητο, πριν από την λήψη σημαντικών αποφάσεων, να διερωτηθεί και να τοποθετηθεί αναλυτικά η τοπική κοινωνία, ενώ μετέφεραν στην Υπουργό και τις προτάσεις των φορέων της Καλαμπάκας ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν την προσήλωση όλης της τοπικής κοινωνίας στον σεβασμό στην ιερότητα του χώρου, αλλά και στην ανεκτίμητη αρχαιολογική αξία της περιοχής. Σημείωσαν εντούτοις, ότι, είναι προς το συμφέρον όλων η αρμονική συνύπαρξη της μοναστικής ζωής, με δραστηριότητες ήπιας ανάπτυξης με κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Η κ. Κονιόρδου άκουσε με προσοχή τις θέσεις των βουλευτών και δεσμεύτηκε για την εξέταση της κατάλληλης διαδικασίας διαβούλευσης με τους φορείς της περιοχής, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού το επόμενο διάστημα.

Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης και μια σειρά από εκκρεμότητες, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την επαναλειτουργία του μουσείου της Θεόπετρας καθώς και την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης της επισκεψιμότητας του Σπηλαίου. Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν  την Υπουργό και για το θέμα της ολοκλήρωσης των αρχαιολογικών έργων στην Ε65.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.