Συνάντηση τευτλοπαραγωγών με την πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

4 Μαΐου, 2017 17:22 Επιμέλεια: /

18336935_120332000592888899_1405315371_n

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, 3 Μαΐου, μεταξύ των υπουργείων Οικονομίας, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, η υφυπουργός Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Κόκκαλης και ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης. Επίσης από την πλευρά των παραγωγών παρόντες ήταν ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Τσικρίκας, και οι κύριοι Μαρακές Μίμης και Ζάντζας Κώστας. Επιπλέον στη συνάντηση βρισκόταν αντιπροσωπεία από την ηγεσία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα προβλήματα του κλάδου των τευτλοπαραγωγών και της παραγωγής ζάχαρης. Η ζάχαρη είναι από τα αγαθά που η χώρα μας παράγει σε τέτοιο βαθμό που καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση και δίνει τη δυνατότητα για εξαγωγές. Επιπλέον συζητήθηκαν οι προοπτικές χρηματοδότησης μέσα από το ΠΑΑ και το ΕΣΠΑ και προτάσεις για τη μείωση του κόστους τυποποίησης και μεταφοράς. Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας αναφέρθηκε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει μία ευρύτερη προσπάθεια να ξαναστηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγική διαδικασία με στόχο να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό συμπεριλαμβάνει την βέλτιστη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και τη συνεργασία όλων των φορέων ώστε να μειωθούν τα κόστη παραγωγής και να βελτιωθεί η παραγωγική αλυσίδα.

Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, που υποβαθμίστηκε από την οικονομική κρίση και τις σκανδαλώδεις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι το στοίχημα για τη σημερινή κυβέρνηση και η μόνη εγγύηση ότι θα υπερβούμε την κρίση και την επιτροπεία.

 

 

Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.