Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης και τα σχέδια βελτίωσής στο νομό Θεσσαλίας

28 Ιουνίου, 2017 13:01 Επιμέλεια: /

19549355_1496938170328543_1195558812_o

Ευρεία συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου παρουσία του Υφυπουργού κ. Κόκκαλη. Παρόντες ήταν αρκετοί Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θεσσαλίας, μεταξύ των οποίων και ο Χρήστος Σιμορέλης. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των αγροτών και των κτηνοτρόφων και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αντικείμενα της σύσκεψης αποτέλεσαν το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης και τα σχέδια βελτίωσης. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι δράσεις 10.1.4 «Μείωση της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα» και τα Υπομέτρα 4.1.1., καθώς και η «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» και η 4.1.3  «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του ΠΑΑ 2014-2020. Από μεριάς του υπουργείου έγινε εκτενής ενημέρωση για τις παραπάνω δράσεις και για τα κριτήρια επιλογής ένταξης των ενδιαφερομένων σε αυτές. Επιπλέον, συζητήθηκαν η αύξηση του προϋπολογισμού των μέτρων και οι πιθανές αλλαγές στον υπολογισμό των μορίων, καθώς και η ένταξη και άλλων καλλιεργειών στο πρόγραμμα. Τέλος, η συνάντηση έκλεισε με συζήτηση και κατάθεση των αιτημάτων των παραγωγών. Η  πρόσκληση του προγράμματος της νιτρορύπανσης αναμένεται το Σεπτέμβριο, ενώ των σχεδίων βελτίωσης περί τα τέλη Ιουλίου.

Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.