Συνάντηση Περιφερειάρχη με μέλη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών

23 Νοεμβρίου, 2016 16:45 Επιμέλεια: /

img_1510

Κώστας Αγοραστός: «Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος»

Συνάντηση με τα μέλη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και τους προέδρους των συλλόγων των Περιφερειακών Ενοτήτων είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Κατά τη συνάντηση τους, τα μέλη της Ομοσπονδίας είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια σειρά από θέματα που τους απασχολούν αλλά και να ευχαριστήσουν τον κ. Αγοραστό και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για την έγκαιρη καταβολή των επιδομάτων των νεφροπαθών αλλά και την ορθή διαδικασία της ανανέωσης των διπλωμάτων στα άτομα με αναπηρίες.

Παράλληλα κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνουν στο άμεσο μέλλον από κοινού δράσεις ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης σε θέματα δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεων, καθώς η χώρα μας είναι μια από τις τελευταίες του ΟΟΣΑ στο ζήτημα αυτό.

Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασαν οι νεφροπαθείς για την προμήθεια νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στις κλινικές τεχνητού νεφρού των νοσοκομείων Καρδίτσας, Λάρισας και Βόλου. Για το νοσοκομείο Τρικάλων έγινε γνωστό ότι έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να έρθει αντίστοιχο έργο για ένταξη στην πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής, που είναι ανοικτή από τον Μάιο, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ, καθώς ο διαγωνισμός για την προμήθεια των μηχανημάτων αυτών, που είχε γίνει μέσω του παλαιού ΕΣΠΑ, απέβη άγονος.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει η χώρα η στήριξη των συνανθρώπων μας αποτελεί πράξη ύψιστης ευθύνης για την Περιφερειακή Αρχή. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στα προβλήματα τους και δίνουμε λύσεις όπου απαιτείται. Έτσι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιούμε έγκαιρα την καταβολή των επιδομάτων των νεφροπαθών και ας μην λαμβάνουμε, πολλές φορές, στην ώρα τους τα χρήματα από το κεντρικό κράτος, έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορούν να  ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα εξοπλίζουμε τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας με τον κατάλληλο εξοπλισμό βελτιώνοντας την ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας».

Στη συνάντηση ήταν ακόμη παρόντες οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος και Χρήστος Καλομπάτσιος

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.