Συνάντηση με τον Τσίπρα ζητούν και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας- Ενημερωτική εκδήλωση για την Συμπλήρωση μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
28 Φεβρουαρίου 2016, 11:33

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητούν και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, οι οποίοι μάλιστα εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στις δυο συναντήσεις που είχε με αγρότες και τονίζουν ότι τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι διαφορετικά από εκείνα των αγροτών.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας τονίζεται ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, κυρίως σε ότι αφορά στο κόστος παραγωγής.

Τα επιμέρους προβλήματα του κλάδου που τίθενται είναι:

-Καθυστέρηση στις υποσχόμενες πληρωμές ενισχύσεων (παλαιές και νέες) με αποτέλεσμα τον υποσιτισμό των ζώων και την θανάτωση ενός μέρους αυτών

-Μείωση του ΦΠΑ στην προμήθεια κτηνοτροφικών εφοδίων

-Το πρόβλημα με τα βοσκοτόπια και το τίμημα βοσκή

-Κατάργηση του τιμήματος για την περισυλλογή και καύση νεκρών ζών

-Το κόστος ενέργειας το οποίο είναι μεγαλύτερο για έναν κτηνοτρόφο που εργάζεται 365 μέρες τον χρόνο

-Το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων

-Το θέμα της φέτας σε σχέση με την συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

-Η μεγάλη φορολόγηση και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών οπότε τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο και οι αγρότες οδηγούνται σε ανεργία και μείωση του ζωικού κεφαλαίου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Παλάσκας, ζητούμε άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό όπου όλες οι κτηνοτροφικές οργανώσεις της Ελλάδας είναι ευπρόσδεκτες.

Ενημέρωση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό

Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Κυριακή 28-2-2016 και ώρα 19,00΄ , στα γραφεία του Α.Σ. με θέμα: Συμπλήρωση μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων.

Η παρουσία όλων των Κτηνοτρόφων που υπέβαλαν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης στον Α.Σ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ  κρίνεται   απαραίτητη ενόψει και της κατάθεσης των μητρώων μέχρι την 18-3-2016, για την λήψη εξισωτικής αποζημίωσης και συνδεδεμένης ενίσχυσης.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .