Συμβιβασμό με το ΚΕΝΑΚΑΠ προτείνουν οι εργαζόμενοι που τέσσερα χρόνια τώρα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
29 Αυγούστου 2015, 10:31

Να σταματήσει η Δικαστική διαμάχη , να τους δοθούν άμεσα 15 χιλιάδες ευρώ ( περίπου ) τον καθένα και τα υπόλοιπα ( 60 χιλιάδες περίπου ο καθένας ) να τους δίδονται σταδιακά. Αυτά ζητούν για να επανέλθουν και πάλι στην εργασία οι δύο εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας αλλά και σε Δικαστική διαμάχη για την διεκδίκηση των μισθών για περισσότερο από τρία χρόνια.

Μιλώντας στην στήλη μας ο ένας εκ των εργαζομένων Στεργίου Λεωνίδας , ανέφερε ότι από την συγκεκριμένη κατάσταση δεν υπάρχουν κερδισμένοι . Το ΚΕΝΑΚΑΠ γιατί πρέπει να δώσει ένα μεγάλο ποσό στους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι από το ποσό αυτό πρέπει να δώσουν ένα μέρος για Δικαστικές διεκδικήσεις .

Η διαμάχη μεταξύ ΚΕΝΑΚΑΠ και εργαζομένων ( βάση λεγομένων του κου Στεργίου) προήλθε όταν η Διοίκηση πρότεινε σ’  αυτούς ωράριο εκ’ περιτροπής.  Από τότε η υπόθεση βρίσκεται στα Δικαστήρια και πρωτόδικα δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι. Η Διοίκηση του ΚΕΝΑΚΑΠ άσκησε έφεση και τον Δεκέμβριο η υπόθεση θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Οι εργαζόμενοι αν επέλθει συμβιβασμός , δέχονται να επιστρέψουν στην εργασία τους και να απασχοληθούν με το πρόγραμμα που επιθυμεί η Διοίκηση.

Πάντως τα οικονομικά του ΚΕΝΑΚΑΠ ( όπως και πολλών επιχειρήσεων) δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση και αυτό δυσκολεύει στο να επέλθει μια τέτοια συμφωνία , ακόμη και αν το επιθυμούν και οι δύο πλευρές.

Όμως επειδή όλα γίνονται , τίποτα δεν αποκλείεται στο να βρεθεί λύσει και να τελειώσει αυτή η διαμάχη.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .