Σύμπτωση ή Δικαιοσύνη – Οργή Θεού;

admin
admin
21 Αυγούστου 2016, 00:41

Αύγουστος μήνας της Παναγιάς μας, όπως έχει χαρακτηριστεί. Από την 1η Αυγούστου μέχρι και την 15η αυστηρή νηστεία, εκτός Σάββατου και Κυριακής που υπάρχει κατάλυση οίνου και ελαίου. Οι Χριστιανοί καλούνται να συμμετάσχουν στις ακολουθίες που γίνονται καθημερινά: Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Μικρή ή Μεγάλη Παράκληση προς την Παναγία μας που είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Δεκαπενταύγουστου.

Περίοδος Δεκαπενταύγουστου και τυγχάνω να είμαι προσκυνητής στον ευλογημένο τόπο των Αγίων Μετεώρων. Μαθαίνω ότι, κατά την δεύτερη εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, υπήρξε προσπάθεια εορτής του Κρασιού, σε ένα χωρίο στα ριζά των βράχων των Μετεώρων, το Καστράκι. Αυτή η γιορτή τόσα χρόνια πραγματοποιήτω το τελευταίο Παρασκευοσάββατο του Αυγούστου. Φέτος για πρώτη φορά αποφασίζεται να γίνει την δεύτερη εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστο, δηλαδή παραμονές της Εορτής της Παναγίας.

Οι άνθρωποι «ελεύθεροι να γιορτάσουν όποτε θέλουν και ό,τι θέλουν», αλλά ξέχασαν το Θεό αυτός που κυβερνά το Σύμπαν και καθοδηγά την Ιστορία. Την πρώτη βραδιά βροχές και κακοκαίρια χαλά το γλέντι και την διασκέδαση. (Σύμπτωση!!!).

Φαίνεται πως το μήνυμα δεν το είχαν πάρει αφού ετοιμάζονταν για την επόμενη μέρα όπου και συμβαίνει black out στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό, («κουνάβι ο συνήθης ύποπτος» σχολιάζει η τοπική ιστοσελίδα stagonnews.gr) αποτέλεσμα η δεύτερη μέρα να γίνεται χειρότερη από την πρώτη κόβοντας στην μέση τα γλέντια και τους χορούς. (Σύμπτωση!!!).

!!!Άλλα μάλλον τελικά κοιμόμαστε!!!

Μήπως είναι καιρός να ξυπνήσουμε από το λήθαργο στον οποίο βρισκόμαστε;

Να καταλάβουμε πώς πρέπει να αξιοποιήσουμε ορθά την ελευθερία μας και τα δικαιώματά μας;

Μήπως τελικά η δικαιοσύνη μας δεν ακολουθεί τον νόμο του Θεού αλλά τον δικό μας νόμο, κομμένο στα μέτρα μας;

Τελικά ξέρουμε ποια είναι η πραγματική ελευθερία; Ή μήπως οδηγούμαστε στην ασυδοσία λογαριάζοντάς την για ελευθερία;

Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας ούτε την ιερότητα των ημέρων ούτε της περιοχής των Μετεώρων, τελικά η αγάπη του Θεού μας βοηθάει μέσω των γεγονότων να αντιληφθούμε τί συμβαίνει και να αναλογιστούμε τις ευθύνες και να μετανοήσουμε. Απόκειτε σε εμάς πλέον να αποφασίσουμε, ο Θεός δίνει συνεχώς ευκαιρίες, από μας εξαρτάται να τις αρπάξουμε ή να τις πετάξουμε. Αλλά φαίνεται μάλλον πως ακόμα κοιμόμαστε, κι αντί σαν έθνος να ζητήσουμε μετάνοια, όπως τους Νινευίτες, μετά το κήρυγμα του προφήτη Ιωνά, να αλλάξουμε ζωή, να μετανοήσουμε και να πενθήσουμε όλοι μαζί για την κατάσταση της πατρίδας μας, εμείς συνεχίζουμε να γιορτάζουμε εορτές πανσελήνου σε ολόκληρη την Ελλάδα επαναφέροντας αρχαία έθιμα και νεοπαγανιστικές δοξασίες σαν να μην έχουμε γνωρίσει τον πραγματικό Θεό ο οποίος σταυρώθηκε για μας και άνοιξε τον δρόμο της σωτηρίας.

Λίγο πιο πέρα, στη σκιά των βράχων των Μετεώρων, στη Θεόπετρα όπου θα πραγματοποιούντο η εορτές της πανσελήνου υπήρχε συννεφιά. (Σύμπτωση!!!). Πράγμα το οποίο φανερώνει την δυσαρέσκεια του Θεού μας σε τέτοιες εορτές και γλέντια.

Τελικά έχουμε αυτιά για να ακούσουμε την πόρτα της ψυχής μας που την κτύπα ο Κύριος ή κοιμόμαστε;

Τελικά προβληματιστήκαμε με αυτά τα περιστατικά ή απλώς τα βαπτίσαμε «Σύμπτωση»;

Αυτές οι «τυχαίες συμπτώσεις» μήπως θα πρέπει να μας υπενθυμίσουν περιστατικά της ιστορίας και ανάλογα ο καθένας, χωρίς εγωισμούς και παρωπίδες, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα; Ας θυμηθούμε επιλεκτικά: καταστροφή του κόσμου – κιβωτός του Νώε, Σόδομα και Γόμορα, αλλά και στην περιβόητη άλωση της Πόλης ποια είναι τα πραγματικά αίτια.

Ο καθένας μας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του, ας μετανοήσει από τις αμαρτίες του και να αλλάξει την ζωή του.

«Στῶμεν καλῶς».

Γαβριήλ Τεσσαράκοντας

Ένας απρόσμενος προσκυνητής

Λευκωσία – Κύπρος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .