Συμμετείχαν και Καλαμπακιώτες – Λαοθάλασσα στην Ιερά Αγρυπνία το Περασμένο Σάββατο

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
13 Ιουλίου 2015, 19:03

Πιστοί από πολλές περιοχές της Ελλάδας συνέρρεαν  από το πρωί του Σαββάτου  στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Πιστοί Χριστιανοί τίμησαν  τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη με τις εκδηλώσεις να είναι λαμπρές και τις οποίες κόσμησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος που χοροστάτησε  στην Ιερά Αγρυπνία, ενώ νωρίτερα τελέστηκε Εσπερινός .

Γράφει το Agiometeoritikovima.gr πως η  υποδοχή στην Ιερά Μονή έγινε νωρίτερα το απόγευμα από τις μοναχές και πολλούς Ιεράρχες, μεταξύ αυτών ο Κασσανδρείας Νικόδημος, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Λαγκαδά Ιωάννης, Βεροίας Παντελεήμων, Καστορίας Σεραφείμ, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, Μιλήτου Απόστολος, Επισκόπους, Ηγουμένους Μονών του Αγίου Ορους και πλήθος Ιερέων.

Εντυπωσιακή, μοναδική, πραγματικά απίστευτη ήταν η παρουσία του κόσμου. Επί ώρες περίμεναν πολλοί στην ουρά για να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγίου. Μάλιστα, όσο έπεφτε το σκοτάδι και η θερμοκρασία τόσο αυξανόταν η προσέλευση.  Ήταν αδύνατο να υπολογιστεί ο κόσμος που πέρασε από το πρωί την πόρτα της Μονής, αλλά ήταν  πολλές χιλιάδες…

Χαρακτηριστικό ήτανι πως υπήρχαν πιστοί από την Ρωσία και Βουλγαρία που ήρθαν στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου, που το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχώρησε τον Γενάρη στην αγιοκατάταξή του και προσέφερε μεγάλη χαρά στους Χριστιανούς…

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων συμμετείχαν και πολλοί Καλαμπακιώτες που ταξίδεψαν για την Σουρωτή για να τιμήσουν τον εορταζόμενο Άγιο.

paisios (26) paisios (25) paisios (24) paisios (23) paisios (22) paisios (21) paisios (20) paisios (19) paisios (17) paisios (16) paisios (15) paisios (14) paisios (13) paisios (12) paisios (11) paisios (10) paisios (9) paisios (8) paisios (7)
paisios (5) paisios (4) paisios (3) paisios (2) paisios (1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .