Η Αντιπολίτευση του Δήμου Καλαμπάκας για το Προεδρικό Διάταγμα περί Μετεώρων -Συμφώνησαν σε Συμβούλιο και κοινή πρόταση

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
29 Ιουνίου 2017, 09:31

Πριν λίγες ημέρες άρχισαν οι συναντήσεις των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας (  πλην του κου Κεραμίδα που έχει δική του πρόταση ) , με θέμα  την έκδοση απόφασης και πρότασης για το Προεδρικό Διάταγμα.

Οι συναντήσεις αυτές επαναλήφτηκαν και το επόμενο χρονικό διάστημα . και φαίνεται ότι τελικά υπήρχε αποτέλεσμα.

Μετά από τρεις συναντήσεις οι επικεφαλείς της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας κκ. Σακελλαρίου ( και οι Σύμβουλοί του )  , Ζιάκας ( και ο Σύμβουλό του ) , η κα Χαρτοπούλου και ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κος Τούλας συμφώνησαν μεταξύ τους σε μια κοινή πρόταση(για το Π.Δ.) και πλέον αναμένεται μόνο η ανακοίνωσή της.

Να θυμίσουμε ότι όταν άρχισαν οι συγκεκριμένες συναντήσεις υπήρχαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις μεταξύ τους.

Ακόμα συμφώνησαν  να αιτηθούν ( μέχρι σήμερα) έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα , κάτι στο οποίο συμφωνεί και η πλευρά του κ. Κεραμίδα οποίος όπως προαναφέραμε , δημοσίευσε δική του πρόταση.

Αναμένεται  επίσημα λοιπόν το κείμενο  το οποίο θα περιέχει τις προτάσεις στις οποίες κατέληξαν όπως επίσης και την αίτηση με την οποία θα αιτηθούν το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάποιες από τις προτάσεις

Η στήλη μας προσπάθησε και κατάφερε να εκμαιεύσει κάποιες από τις προτάσεις που περιέχει το κείμενο της Αντιπολίτευσης που θα προταθεί για ψήφιση στο Συμβούλιο.

Αποφάσισαν να καταθέσουν πρόταση που την θέση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου για αποφάσεις περί δράσεων στα Μετέωρα να την καταλάβει ο Δήμος Καλαμπάκας.

Σε ότι αφορά την Αναρρίχηση να υπάρχουν ολικές απαγορεύσεις στους βράχους που υπάρχουν Μοναστήρια , τους δε βράχους που υπάρχουν κτίσματα ή αρχαιότητες να δεσμεύεται μόνο ο συγκεκριμένος χώρος και όχι όλος ο Βράχος.

Τέλος να γίνει λεπτομερή αναφορά στο Διάταγμα , ποιοι είναι οι βράχοι που επιτρέπονται δράσεις και ποιοι όχι.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η Αντιπολίτευση αποφάσισε να προτείνει ακόμη , την σύγκλιση μια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ανάπτυξη της περιοχής.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .