Συμφωνεί και η Περιφέρεια Ηπείρου

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
15 Νοεμβρίου 2016, 07:54

Οι τελευταίες εξελίξεις  αναφορικά με το σημείο συνάντησης του Ε65  με  ΕΓΝΑΤΙΑ  λένε ότι  η περιφέρεια Ηπείρου , σύμφωνα με προχθεσινή απόφαση  του Π.Σ , δεν διαφωνεί με την  χάραξη Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Κηπουρειό Γρεβενών  που απ΄ ότι φαίνεται παίρνει το «Πράσινο φως» !!!

Η χάραξη του βόρειου τμήματος  είχε  αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης καθώς από την Ήπειρο είχε ζητηθεί δυτικότερη χάραξη και τη Δυτική Μακεδονία ανατολικότερη ενώ η  Περιφέρεια Θεσσαλίας φαίνεται να  προτιμά την ανατολική χάραξη. Η λύση της ανατολικής χάραξης με κατάληξη το Κηπουρειό είναι,  ως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία , η καλύτερη από κατασκευαστικής και περιβαλλοντικής άποψης καθώς αποφεύγονται ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές και δεν απαιτούνται πολύ μεγάλα τεχνικά έργα.

Επίσης φέρνει πιο κοντά τη Δυτική Μακεδονία και τα βόρεια σύνορα προς Σκόπια δίνοντας ένα νέο εναλλακτικό δρόμο από/προς τα Δυτικά Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. Τέλος ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η Ήπειρος θα απομακρυνθεί από τον Ε65 κατά περίπου 22χλμ. δηλαδή περίπου 10 – 12 λεπτά περισσότερης οδήγησης, πράγμα που δεν κάνει απαγορευτικό τον δρόμο για τους Ηπειρώτες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .