Σήμερα το πρωί – Η ταλαιπωρία στο κορύφωμά της έξω από τις τράπεζες Καλαμπάκας

24 Ιουλίου, 2015 12:35 Επιμέλεια: /

trapezes oyra (7)

Κι’ ‘όμως δεν είναι εικόνες από κάποια τράπεζα μιας πόλης με πολλές χιλιάδες πολίτες αλλά στην μικρή Καλαμπάκα. Εικόνες που έκαναν την εμφάνιση τους σήμερα  το πρωί που κατέβηκαν οι συνταξιούχοι των χωριών του Δήμου να εκταμιεύσουν χρήματα.

Ο όγκος αυτών που προσπάθησε να μπει στην τράπεζα ήταν τόσο μεγάλος που κάποια στιγμή που προσπάθησαν να μπουν  μέσα , πολλοί σφηνώθηκαν στις πόρτες με αποτέλεσμα να υπάρχουν κραυγές αλλά και φαινόμενα λιποθυμίας.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία του Α.Τ. Καλαμπάκας όπου άνδρες της προσπάθησαν να αποτρέψουν τα χειρότερα ( τραυματισμούς κ.λ.π.). οι Αστυνομικοί αποφάσισαν να μοιράζουν αυτοί τα χαρτάκια προτεραιότητας και να βάζουν κάποια σειρά. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε αλλά ο χρόνος που χρειάζονταν να εξυπηρετηθεί κάποιος ήταν μεγάλος.

Ο μεγάλος όγκος των ανθρώπων που πήγαν χθες το πρωί για συναλλαγές οφείλονταν και σε όλους αυτούς που τις προηγούμενες ημέρες της εβδομάδος  συγκέντρωναν τα 60άρια για να πάρουν μαζεμένο το ποσό των 300 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι από αυτήν την εβδομάδα  παραμένει σε ισχύ το ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ, αλλά αλλάζει το όριο της εβδομαδιαίας σωρευτικής ανάληψης, που θα φθάνει πλέον τα 420 ευρώ ( πλην αυτής της εβδομάδος που το όριο ήταν 300 ευρώ ). Έτσι, από εδώ και στο εξής και μέχρι να αρθούν τα capital controls ή να βγει νέα ΠΝΠ που να ορίζει κάτι διαφορετικό, το κοντέρ για τα 420 ευρώ θα μηδενίζει τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.

Με πιο απλά λόγια, από τα μεσάνυχτα, αν κάποιος δεν πάει αύριο να πάρει τα 60 ευρώ, τότε την Κυριακή θα έχει δικαίωμα να βγάλει 120 ευρώ. Αν δεν πάει ούτε την Κυριακή, τη Δευτέρα θα μπορεί να βγάλει 180 ευρώ κ.ο.κ. Αν καμία από τις προηγούμενες ημέρες δεν έχει κάνει κάποια ανάληψη, τότε την Παρασκευή θα μπορεί να βγάλει σωρευτικά τα 420 ευρώ.

Σε περίπτωση που κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 420 ευρώ. Αν δεν πάει καθόλου μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, τότε απλά δεν θα μπορέσει να κάνει καμία ανάληψη για την εβδομάδα που έφυγε, αφού από τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής το κοντέρ θα μηδενίζει και θα αρχίζει να μετρά η νέα εβδομάδα.

trapezes oyra (5) trapezes oyra (4) trapezes oyra (6) trapezes oyra (1) trapezes oyra (8) trapezes oyra (2) trapezes oyra (9) trapezes oyra (3) trapezes oyra (10)

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.