Σήμερα στους Όσιους Μετεωρίτες Πατέρες : Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και βαθιά Ορθόδοξη τάξη η χειροτονία σε πρεσβύτερο του διακόνου Παχωμίου


DSC07566_DCE

Σήμερα που η εκκλησία και η πόλη μας τιμούν την σύναξη των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων , συλειτουργούντων τριών αρχιερέων , του Ποιμενάρχου μας κ. Σεραφείμ , του Μητροπολίτη Αυλώνος Χριστοδούλου και του επισκόπου Ρεντίνης Σεραφείμ , η τοπική εκκλησία απέκτησε έναν νέο πρεσβύτερο .
Ο διάκονος Παχώμιος , ο οποίος εγκαταβιεί στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ , έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης , αυτού του πρεσβυτέρου υπό τις ευλογίες και δια χειρός του Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ και τη σύμφωνη γνώμη λαού και κλήρου που αναφώνησαν το ΑΞΙΟΣ εν όσο ο δεσπότης μας ενέδυε με τα άμφια τον χειροτονούμενο διάκονο .
«Λάβε τὴν παρακαταθήκην ταύτην, καὶ φύλαξον αὐτήν, ἕως τῆς δευτέρας παρουσίας τοῦ Κυρίου ἡνῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὅτε παρ’ αὐτοῦ μέλλεις ἀπαιτεῖσθαι αὐτήν» , αναφώνησε ο αρχιερέας και του παρέδωσε τα άγια των αγίων στα χέρια του .
Συγκλονιστική στιγμή , μέγιστη τιμή και ευθύνη για τον χειροτονούμενο να παραλαμβάνει από χείρας αρχιερέα της εκκλησίας του Χριστού την ευλογία να αποτελέσει τον συνεχιστή της Ορθόδοξης πίστης και παράδοσης , την εκκλησία των Αποστόλων και των μέγιστων Ιεραρχών που με τον αγώνα τους κράτησαν ζωντανή και ανόθευτη την πίστη και την Εκκλησία .
Κορύφωση της συγκινησιακής και πνευματικής ατμόσφαιρας όταν ο κ. Σεραφείμ κάλεσε να μιλήσει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος ο οποίος έμπλεος ικανοποίησης και πνευματικότητας μίλησε για το πνευματικό του τέκνο με λόγια πνευματικού πατέρα αλλά και τις ευθύνες που αναλαμβάνει να συνεχίσει τις Άγιες παρακαταθήκες να ποιμάνει την Εκκλησία του Χριστού .
Με δάκρυα και βαθειά συγκίνηση πνευματικού πατέρα ο Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος υπενθύμισε στον νέο πρεσβύτερο τα ιερατικά και πνευματικά του καθήκοντα δηλώνοντας σίγουρος ότι ο πατήρ Παχώμιος με την ταπεινότητα και την βαθειά πίστη στον Χριστό έχει να προσφέρει πολλά στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ αλλά και στην τοπική εκκλησία .
Ακολούθησε απόλυση και οι ευχές λαού και κλήρου στον νέο Πρεσβύτερο ο οποίος με απίστευτη ταπεινότητα ανταπαντούσε στις ευχές με το Χριστός Ανέστη !!!
Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο πνευματικό κέντρο του ναού όπου οι κατά σάρκα γονείς του νέου πρεσβυτέρου δέχονταν ευχές .
Οι συντελεστές του Ράδιο «ΣΤΑΓΩΝ» και του «STAGON NEWS» εύχονται στον γέροντα Ισίδωρο να τον χαρίζει ο θεός ευλογία και μακροημέρευση για να πλουτίσει την τοπική εκκλησία και την μοναστική κοινότητα της αγίας λιθοπόλεως Μετεώρων με τέτοια πνευματικά κοσμήματα όπως ο νέος πρεσβύτερος π. Παχώμιος !!!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.