Σηματοδότησε τον Ασπροπόταμο

admin
admin
28 Ιουλίου 2014, 13:21

Το Δασαρχείο Καλαμπάκας στα πλαίσια της πρότασης της άγριας πέστροφας τοποθέτησε πινακίδες στον Ασπροπόταμο για τις απαγορεύσεις που ισχύουν για το ψάρεμα της πέστροφας.
Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας και προσωπικά της Γεν. Γραμματέας Κας Γερακούδη ξεκίνησε μια προσπάθεια για την προστασία και ανάπτυξη της ιχθυοπανίδας στην περιοχή του Ασπροποτάμου.
Αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε ο πεστροφογεννιτικός σταθμός που λειτουργεί στο Κουκουφλί και εμπλουτίζει με γόνο τα ποτάμια της περιοχής.
Τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε απελευθέρωση 80.000 ιχθυδίων για την ενίσχυση του πληθυσμού των ποταμών της περιοχής.
Πριν από Δύο χρόνια ξεκίνησε συνεργασία του Δασαρχείου Καλαμπάκας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που θα συμβάλει στην επιστημονική υποστήριξη του πεστροφογεννιτικού σταθμού και την ανάπτυξη της ιχθυοπανίδας στην περιοχή. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που το τμήμα ιχθυολογίας και υδάτινου περιβάλλοντος επισκέφτηκε την περιοχή του Ασπροποτάμου και μελέτησε το δεδομένο της περιοχής.
Το Δασαρχείο Καλαμπάκας ξεκίνησε συνάμα εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιείας » Ο Σαλαμπριάς» για το νομικό καθεστώς που διέπει την αλιεία της περιοχής.
Παράλληλα διενεργούνται περιπολίες και έλεγχοι και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να αποτραπούν παραβάσεις και να προληφθούν φαινόμενα λαθροαλιείας.
Φέτος που η στάθμη του νερού του Ασπροποτάμου είναι ιδιαίτερα χαμηλή απαιτείται συστράτευση όλων για την προστασία της πέστροφας.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ
Απαγορεύεται η αλιεία της πέστροφας των ρευμάτων από 1 Νοεμβρίου μέχρι 15 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.
Η αλιεία γίνεται μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία εκτός από παραγάδια.
Απαγορεύεται η αλιεία με ψαροντούφεκο, δίχτυα, βολκούς κ.λ.π.
Απαγορεύεται η αλιεία με ηλεκτρικές συσκευές, με δυναμίτιδα ή άλλες εκρηκτικές ύλες καθώς και οποιαδήποτε άλλη τοξική ή φυτική ουσία που ναρκώνει, παραλύει ή σκοτώνει τα ψάρια.
Απαγορεύεται η αλιεία με εργαλεία και μηχανήματα που φράζουν το ποτάμι και εκτρέπουν την κοίτη του ποταμού.
Κάθε ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να πιάνει 2 κιλά ψάρια το 24ωρο ή 3 ψάρια ανεξαρτήτου βάρους.
Το μέγεθος της αλιευόμενης πέστροφας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 20 εκατοστά.
Απαγορεύεται η πώληση και γενικά η εμπορία ψαριών που προέρχονται από την ερασιτεχνική αλιεία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .