«Σημαντικό βήμα για την διεθνή αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων»

22 Δεκεμβρίου, 2015 18:29 Επιμέλεια: /

dritseli o.k._DCE

Στην σημερινή πανηγυρική Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, οι βουλευτές όλων των κομμάτων, παρουσία του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς, του Πρωθυπουργού και σύσσωμης της Κυβέρνησης υπερψήφισαν ομόφωνα το ψήφισμα για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την ιστορική απόφαση αυτή δημιουργεί ένα πολύ σημαντικό διπλωματικό και πολιτικό κεκτημένο, στηρίζοντας καθοριστικά τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού στο διεθνές στερέωμα.

Η ιστορική αυτή πράξη αναγνώρισης αποτελεί κατάκτηση της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, η οποία επιτεύχθηκε μετά από πολύμηνες διπλωματικές προσπάθειες. Το ψήφισμα καλεί επίσης όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και να οικοδομήσουν ένα μέλλον ειρηνικής συμβίωσης. Ταυτόχρονα επαναλαμβάνει την θέση της Ελλάδας για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου, ενιαίου και δημοκρατικού Παλαιστινιακού Κράτους, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ, εντός διεθνώς αναγνωριζομένων συνόρων με βάση την προ του 1967 γραμμή και με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, η Ελλάδα συμβάλλει ενεργά στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και ενισχύει τις διεθνείς προσπάθειες για την ειρήνη και την πρόοδο όλων των λαών της Μεσογείου.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.