Σημαντική μέρα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
19 Οκτωβρίου 2015, 07:56

Αναμφίβολα σημαντική μέρα για την Καλαμπάκα η 18η Οκτωβρίου καθώς αυτή τη μέρα οι Καλαμπακιώτες ενθυμούνται την αποφράδα μέρα  τοου ’43 όπου τα κατοχικά στρατεύματα της Ναζιστικής Γερμανίας την μετέτρεψαν σε στάχτη πυρπολώντας την , αλλά και την απελευθέρωση ακριβώς ένα χρόνο αργότερα .

Οι σημερινοί κάτοικοι τίμησαν αυτήν την επέτειο αποπτύοντας  φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν την ζωή τους υπέρ πατρίδος με το μνημόσυνο , την δοξολογία , την πανηγυρική ομιλία από τον δάσκαλο και συγγραφέα Θανάση Τσαγκρασούλη και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων .

Από αυτές τις επετειακές εκδηλώσεις , δεν ξέρω για ποιο λόγο  , απουσίαζαν οι κοινοβουλευτικοί μας  αλλά και η ελάσσονα  και μείζονα δημοτική  αντιπολίτευση  κάτι που σχολιάστηκε εντόνως .

Κατά τ’  άλλα μάλλον αυτή επέτειος μπαίνει σε σωστό δρόμο και γίνεται συνείδηση της τοπικής κοινωνίας ότι οφείλουμε να ενθυμούμαστε και να μελετούμε την ιστορία παίρνοντας εκείνα τα διδάγματα που θα μας επιτρέψουν υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια του έθνους μας .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .