Σημαντικοί ιστορικοί σταθμοί

8 Μαΐου, 2015 07:58 Επιμέλεια: /

blaxabia 3_DCE

Δύο σημαντικά ιστορικά γεγονότα σημαδεύουν σε τοπικό επίπεδο τις επόμενες μέρες που όχι μόνο δεν πρέπει να τα ξεπερνούμε αλλά και να εντρυφούμε σ΄ αυτά για να παίρνουμε διδάγματα και δύναμη από τους προγόνους  μας .

Την Κυριακή στην Βλαχάβα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τον φλογερό παππά της προεπαναστατικής   περιόδου Παππά – Θύμιο Βλαχάβα  και  στις 13 ,  στην παλιά Κουτσούφλιανη ( οικισμός  Πλατάνιστος) , το ολοκαύτωμα του 1898 .

Δυο σημαντικοί ιστορικοί σταθμοί που γνωρίζοντάς  τα και κυρίως μελετώντας τα μπορούν να μας δώσουν στοιχεία και απαντήσεις για την γενικότερη πορεία  μας ως λαού και ως έθνους στην σημερινή εποχή όπου ο οδοστρωτήρας της παγκοσμιοποίησης  μέσω της οικονομίας  ανατρέπει αξιακά συστήματα , αλλοιώνει  εθνικές ταυτότητες  ,εξαφανίσει λαούς και πολιτισμούς .

Οι πρόγονοί  μας με την τότε στάση και συμπεριφορά  τους στον Οθωμανό κατακτητή κατάφεραν να αναστήσουν το Ελληνικό έθνος και την Ελλάδα μας .

Εμείς αλήθεια , σήμερα που η χώρα βρίσκεται στην δύνη μιας εξόχως επικίνδυνης κρίσης , παίρνουμε διδάγματα   για τον σημερινό αγώνα να κρατήσουμε  όρθια ότι εκείνοι μας κληροδότησαν ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.