Σημαντικοί ιστορικοί σταθμοί

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
8 Μαΐου 2015, 07:58

Δύο σημαντικά ιστορικά γεγονότα σημαδεύουν σε τοπικό επίπεδο τις επόμενες μέρες που όχι μόνο δεν πρέπει να τα ξεπερνούμε αλλά και να εντρυφούμε σ΄ αυτά για να παίρνουμε διδάγματα και δύναμη από τους προγόνους  μας .

Την Κυριακή στην Βλαχάβα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τον φλογερό παππά της προεπαναστατικής   περιόδου Παππά – Θύμιο Βλαχάβα  και  στις 13 ,  στην παλιά Κουτσούφλιανη ( οικισμός  Πλατάνιστος) , το ολοκαύτωμα του 1898 .

Δυο σημαντικοί ιστορικοί σταθμοί που γνωρίζοντάς  τα και κυρίως μελετώντας τα μπορούν να μας δώσουν στοιχεία και απαντήσεις για την γενικότερη πορεία  μας ως λαού και ως έθνους στην σημερινή εποχή όπου ο οδοστρωτήρας της παγκοσμιοποίησης  μέσω της οικονομίας  ανατρέπει αξιακά συστήματα , αλλοιώνει  εθνικές ταυτότητες  ,εξαφανίσει λαούς και πολιτισμούς .

Οι πρόγονοί  μας με την τότε στάση και συμπεριφορά  τους στον Οθωμανό κατακτητή κατάφεραν να αναστήσουν το Ελληνικό έθνος και την Ελλάδα μας .

Εμείς αλήθεια , σήμερα που η χώρα βρίσκεται στην δύνη μιας εξόχως επικίνδυνης κρίσης , παίρνουμε διδάγματα   για τον σημερινό αγώνα να κρατήσουμε  όρθια ότι εκείνοι μας κληροδότησαν ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .