Σημαντικά πράγματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
3 Οκτωβρίου 2015, 11:35

Παρατηρώντας  τα κοινωνικοπολιστικά δρώμενα της πόλης  μας διαπιστώνω ότι επιτέλους κάτι δείχνει να κινείται . Αυτή την ώρα τέθηκαν σε λειτουργία η βιβλιοθήκη υπό την νέα  της και πλήρως αναβαθμισμένη δομή της  , μετά την μεγάλη δωρεά της κυρίας Δημουλά ,   το μουσείο φυσικής ιστορίας που με τις πρωτοβουλίες που ξεκίνησε να αναπτύσσει , δείχνει  να δημιουργεί ένα επιπρόσθετο ενδιαφέρον στο ήδη υπάρχον .

Σε σύντομο χρόνο , όπως πληροφορούμε , ανοίγει τις πύλες του το μουσείο ιστορίας του βιβλίου  , του Παύλου Μπαλογιάννη  προσθέτοντας και αυτό στην πόλη και περιοχή .

Αν τώρα κοντά σε όλα αυτά έχουμε σύντομα  και την λειτουργία του πλανηταρίου Μετεώρων ( «Ψηφιακή απεικόνιση Μετεώρων») , ως και το γεωλογικό μουσείο , αλλά και την λειτουργία  του μουσείου και του σπηλαίου  της Θεόπετρας , τότε η πόλη μπαίνει σε μια άλλη εποχή με  καλές προοπτικές . Εκείνο που απομένει  , και  αυτό μπορεί να το επιχειρήσει η δημοτική αρχή , είναι να ασχοληθεί με την συνολική εικόνα  και αισθητική  της πόλης με παρεμβάσεις  συγκεκριμένες στο πολεοδομικό συγκρότημα καθιστώντας  την ανθρώπινη και μοναδική !!!

  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

    Αν κρίνω από της ζαρντινιέρες με τα στεγνά λουλούδια, τον τρόπο κλαδέματος των δένδρων, τον πετσοκομμένο και στεγνό κέδρο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, την τοποθέτηση των πληροφοριακών πινακίδων όπου ο επισκέπτης έχει πρόσβαση μόνο από την μία όψη, τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, το τσιμεντάρισμα του πεζοδρομίου στο πάρκινγκ της οδού Κονδύλη, τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά που κρέμονται στην οδό Ιωαννίνων, τις περίφημες κίτρινες γραμμές των πεζοδρομίων, τα χώματα στους δρόμους, δείχνει ότι δημοτική αρχή με την αισθητική και την καθαριότητα δεν τα πάει καλά. Πού να μην είχαν πάει και Γερμανία.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .