Συλλογή υπογραφών για την επίλυση του σοβαρού θέματος ηχορύπανσης – Πραγματοποιήθηκε πριν λίγο η πρώτη συμβολική συγκέντρωση

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
1 Αυγούστου 2016, 20:35

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγο η πρώτη συμβολική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Καλαμπάκας από πολίτες που ενδιαφέρονται να συμβάλουν ενεργά στην κινητοποίηση συλλογής υπογραφών για την επίλυση του σοβαρού θέματος ηχορύπανσης που υπάρχει στην Καλαμπάκα και το Καστράκι από τις εξατμίσεις μοτοποδηλάτων και αυτοκινήτων, για το θέμα της συντήρησης των διαβάσεων πεζών της πόλης, την σήμανση για τον σεβασμό των πεζών και την τήρηση των ορίων ταχύτητας εντός της πόλης, αλλά και την εκπαίδευση των οδηγών για να σταματούν στις διαβάσεις, κάτι που έχει γίνει επιτυχώς στην πόλη των Τρικάλων.

Το κείμενο (με τις υπογραφές)  που ακολουθεί θα κατατεθεί στον Δήμο , στην Τροχαία και στα ΜΜΕ με σκοπό να ασκηθεί πίεση προς επίλυση και φροντίδα των θεμάτων αυτών.

Παρών στη συγκέντρωση για να ενημερωθεί και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καλαμπάκας κ. Σινάνης.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια πιο οργανωμένη συγκέντρωση αφού η κίνηση αυτή βρίσκετε ακόμη στην αρχή  .

Αναλυτικά:

Ως ενεργοί πολίτες του Δήμου Καλαμπάκας υπογράφουμε υπεύθυνα το κείμενο αυτό και ζητάμε από την Δημοτική αρχή και την Τροχαία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λυθεί το θέμα τις ηχορύπανσης, το οποίο οφείλεται στις παράνομες και θορυβώδεις εξατμίσεις ορισμένων δικύκλων και αυτοκινήτων αλλά και στην επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά (γρήγορες επιταχύνσεις, κόντρες, σούζες, σπινιαρίσματα κλπ). Είναι αναγκαίο να προειδοποιηθούν οι υπαίτιοι για το πρόβλημα ώστε να αλλάξουν τις εξατμίσεις των οχημάτων τους τοποθετώντας τις νόμιμες εργοστασιακές. Αν δεν το πράξουν η τροχαία να προχωρήσει σε ότι ο νόμος ορίζει προς συμμόρφωση των ατόμων αυτών. Η ηχορύπανση βλάπτει την σωματική και την ψυχολογική υγεία και την ηρεμία των κατοίκων του Δήμου αλλά αποτελεί και σοβαρή δυσφήμηση απέναντι στους επισκέπτες του τόπου.

Επίσης ζητάμε να γίνει συντήρηση των διαβάσεων των πεζών και να τοποθετηθεί ειδική σήμανση στις διαβάσεις για να είναι πιο εύκολο στους οδηγούς να τις διακρίνουν και να σταματούν όταν υπάρχουν πεζοί που θέλουν να διασχίσουν τον δρόμο. Η Καλαμπάκα και το καστράκι έχουν πολλά παιδιά που κυκλοφορούν στους δρόμους, οικογένειες με μωρά σε καρότσια και τουρίστες οι οποίοι περιμένουν από τους οδηγούς να τους σεβαστούν και να τους δώσουν προτεραιότητα. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος θα γίνει πιο φιλικός στους πεζούς και τους επισκέπτες και θα δώσει το καλό παράδειγμα στους νέους ώστε να αποκτήσουν σωστή παιδεία και κουλτούρα όσον αφορά την μελλοντική οδηγική τους συμπεριφορά.

Τέλος ζητάμε να τοποθετηθούν σήματα που να ειδοποιούν τους οδηγούς για το όριο ταχύτητας εντός των κατοικημένων περιοχών (κυρίως στην οδό Τρικάλων) καθώς και πινακίδες με την ένδειξη »ΑΡΓΑ / SLOW» οι οποίες θα αποτρέπουν τους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα θέτοντας σε κίνδυνο παιδιά και ενήλικες, κατοίκους και επισκέπτες. Η πόλη των Τρικάλων εφάρμοσε πριν λίγα χρόνια μια πρακτική που ήταν πολύ αποδοτική. Τροχονόμοι οι οποίοι στεκόντουσαν στις συντηρημένες διαβάσεις σταματούσαν τους οδηγούς προκειμένου να περάσουν οι πεζοί, για αρκετές μέρες, με αποτέλεσμα να συνηθίσουν οι οδηγοί να σταματούν και οι πεζοί να διεκδικούν το δικαίωμα της προτεραιότητας. Μπορεί αυτήν η πρακτική να αποτελέσει έμπνευση προκειμένου να εκπαιδευτούν οι οδηγοί του Δήμου να αλλάξουν την οδηγική τους συμπεριφορά προς τ καλύτερο.

Ευχαριστούμε και αναμένουμε την ανταπόκριση των αρχών και των πολιτών για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .