Συλλογή υπογραφών για διαβάσεις & ηχορύπανση στην Καλαμπάκα

admin
admin
21 Οκτωβρίου 2016, 08:07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην προηγούμενη συνάντηση των πολιτών είχε αποφασιστεί να μαζευτούν υπογραφές για το παρακάτω κείμενο.

Η επόμενη συνάντηση για την συλλογή των υπογεγραμμένων κειμένων που είχαν μοιραστεί στην προηγούμενη συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου αυτήν την Κυριακή 23/10 στη 1:00μμ.

Θα γίνει συζήτηση για την προθεσμία που θα δοθεί για την συλλογή περισσότερων υπογραφών και για την ημερομηνία παράδοσης τους στον Δήμαρχο και την Τροχαία.

Ευχαριστούμε.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Ως ενεργοί πολίτες του Δήμου Καλαμπάκας υπογράφουμε υπεύθυνα το κείμενο αυτό και ζητάμε από την Δημοτική αρχή και την Τροχαία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λυθεί το θέμα τις ηχορύπανσης, το οποίο οφείλεται στις παράνομες και θορυβώδεις εξατμίσεις ορισμένων δικύκλων και αυτοκινήτων αλλά και στην επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά (γρήγορες επιταχύνσεις, κόντρες, σούζες, σπινιαρίσματα κλπ). Είναι αναγκαίο να προειδοποιηθούν οι υπαίτιοι για το πρόβλημα ώστε να αλλάξουν τις εξατμίσεις των οχημάτων τους τοποθετώντας τις νόμιμες εργοστασιακές. Αν δεν το πράξουν η τροχαία να προχωρήσει σε ότι ο νόμος ορίζει προς συμμόρφωση των ατόμων αυτών. Η ηχορύπανση βλάπτει την σωματική και την ψυχολογική υγεία και την ηρεμία των κατοίκων του Δήμου αλλά αποτελεί και σοβαρή δυσφήμηση απέναντι στους επισκέπτες του τόπου.

Επίσης ζητάμε να γίνει συντήρηση των διαβάσεων των πεζών και να τοποθετηθεί ειδική σήμανση στις διαβάσεις για να είναι πιο εύκολο στους οδηγούς να τις διακρίνουν και να σταματούν όταν υπάρχουν πεζοί που θέλουν να διασχίσουν τον δρόμο. Η Καλαμπάκα και το καστράκι έχουν πολλά παιδιά που κυκλοφορούν στους δρόμους, οικογένειες με μωρά σε καρότσια και τουρίστες οι οποίοι περιμένουν από τους οδηγούς να τους σεβαστούν και να τους δώσουν προτεραιότητα. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος θα γίνει πιο φιλικός στους πεζούς και τους επισκέπτες και θα δώσει το καλό παράδειγμα στους νέους ώστε να αποκτήσουν σωστή παιδεία και κουλτούρα όσον αφορά την μελλοντική οδηγική τους συμπεριφορά.

Τέλος ζητάμε να τοποθετηθούν σήματα που να ειδοποιούν τους οδηγούς για το όριο ταχύτητας εντός των κατοικημένων περιοχών (κυρίως στην οδό Τρικάλων) καθώς και πινακίδες με την ένδειξη »ΑΡΓΑ / SLOW» οι οποίες θα αποτρέπουν τους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα θέτοντας σε κίνδυνο παιδιά και ενήλικες, κατοίκους και επισκέπτες. Η πόλη των Τρικάλων εφάρμοσε πριν λίγα χρόνια μια πρακτική που ήταν πολύ αποδοτική. Τροχονόμοι οι οποίοι στεκόντουσαν στις συντηρημένες διαβάσεις σταματούσαν τους οδηγούς προκειμένου να περάσουν οι πεζοί, για αρκετές μέρες, με αποτέλεσμα να συνηθίσουν οι οδηγοί να σταματούν και οι πεζοί να διεκδικούν το δικαίωμα της προτεραιότητας. Μπορεί αυτήν η πρακτική να αποτελέσει έμπνευση προκειμένου να εκπαιδευτούν οι οδηγοί του Δήμου να αλλάξουν την οδηγική τους συμπεριφορά προς τ καλύτερο.

Ευχαριστούμε και αναμένουμε την ανταπόκριση των αρχών και των πολιτών για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.»

hands-in-teamwork_dce eikona-dromos-660_dce eik4_0_dce eik-2_dce 6014_dce 06-voice-3_dce

 

 

  • ΟΧΙάς

    Δήμαρχε το πήρες χαμπάρι ότι δύο χρόνια το μόνο που έκανες ήταν η τοποθέτηση ζαρντινιέρων η οποίες σε αρκετά σημεία εμποδίζουν τη προσπέλαση σε ότι φυσικά απόμενε από τις διαβάσεις πεζών.
    Στο δρόμο για Διάβα τα ατυχήματα το ένα διαδέχεται το άλλο και εσείς πάρκα ονειρεύεστε.
    Τον κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους τον κάνατε γαργάρα, τι τον ψηφήσατε και πασαλείψατε τα πεζοδρόμια με κίτρινη μπογιά.
    Κάθε μέρα που περνά διαπιστώνουμε την έλλειψη ικανότητας, γνώσης, σχεδίου, για να διοικήσετε επαρκώς και αξιοπρεπώς τον δήμο

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .