Συλλήψεις για υπερβολική συλλογή τσαγιού και ρίγανης από το Δασαρχείο Καλαμπάκας Ρυθμιστική του Υπουργείου απαγορεύει ρητά την αλόγιστη συλλογή

15 Ιουλίου, 2014 22:09 Επιμέλεια: /

dasarxio bombas farsa 1_DCE

Ήταν κάτι που μέχρι σήμερα πολλοί δεν γνώριζαμε αλλά και δεν είχε απασχολήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η αλόγιστη συλλογή τσαγιού , ρίγανης , μανιταριών και άλλων βοτάνων της φύσης διώκεται από την Νομοθεσία και μάλιστα οι κυρώσεις είναι αυστηρές.
Το γεγονός ήλθε στην επικαιρότητα αφού το Δασαρχείο Καλαμπάκας πριν λίγες ημέρες συνέλαβε ( μετά από έλεγχο) έναν άνδρα όπου από την περιοχή Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας είχε μαζέψει πάνω από 14 κιλά τσάι.
Η διάταξη εξεδόθη για να μην γίνεται εμπόριο αυτών των αγαθών και η χρήση να είναι μόνο προσωπική. Μάλιστα η ίδια διάταξη διευκρινίζει ακόμα και την χρονική περίοδο που πρέπει να γίνεται η συγκομιδή , για να μην καταστρέφεται ο κύκλος παραγωγής.
Το συγκεκριμένο σημείο της ρυθμιστικής όπου το Δασαρχείο Καλαμπάκας συμβουλεύτηκε αναφέρει ότι επιτρέπεται η συλλογή, την εποχή της ανθοφορίας-ωρίμανσης, με κοπή του στελέχους – απαγορευμένης της εκρίζωσης – ειδών των φυτών αχίλλεια, δυόσμος, θρούμπι, θυμάρι, μελισσόχορτο, μέντα, ρίγανη, σιδερίτη ή τσάι του βουνού ή ελληνικό τσάι, σκορπίδι, σπαθόχορτο, στάχυς, τεύκριο, σπληνόχορτο, φασκόμηλο, χελιδόνιο. Ειδικά για τη ρίγανη και για το τσάι για την τρέχουσα περίοδο έτους 2014 η συγκομιδή για τη μεν ρίγανη θα αρχίζει από 01-08-2014 έως 30-09-2014 για το δε τσάι από 15-07-2014 έως 15-09-2014.
Επίσης επιτρέπεται η συλλογή ανθών τίλιου ή φιλύρας ή φλαμουριάς και σαμπούκου, απαγορευμένης της κλάδευσης των δένδρων. Η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής των παραπάνω ειδών ανέρχεται μέχρι του ποσού του μισού (½) κιλού κατ΄ άτομο την ημέρα και μέχρι δύο (2) κιλά συνολικά το χρόνο.
Οι παραβάτες της παρούσας και εκείνοι κατ” εντολή των οποίων ενεργούν, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας. Η τήρησή της ανατίθεται στα όργανα του Δασαρχείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημοτικούς υπαλλήλους και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.
Ο Δασάρχης Καλαμπάκας κος Πίσσιας ανέφερε ότι η υπηρεσία του πραγματοποιεί συχνούς ελέγχους ώστε να αποτρέψει τέτοιες παράνομες πράξεις προστατεύοντας το περιβάλλον και δη εμάς τους ίδιους.
Ήδη ο ένας συλληφθείς που συνελήφθη από το Δασαρχείο Καλαμπάκας δικάζεται αύριο.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.