Συλλεκτική η περιοδική έκδοση του Συλλόγου «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» – Αφιερωμένη στο λόγο της γεννήσεως και στο Άγιο Δωδεκαήμερο

28 Δεκεμβρίου, 2015 08:33 Επιμέλεια: /

Untitled-1_DCE

Σε συλλεκτικό κομμάτι αναδεικνύεται  η περιοδική έκδοση που κυκλοφόρησε ο Σύλλογος «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» και είναι αφιερωμένη  στην γέννηση του  Σωτήρος και στο Άγιο Δωδεκαήμερο .

Πρόκειται για μια προσπάθεια στο πλαίσιο των δράσεων του εν λόγω Συλλόγου που σκοπό έχει να τονιστούν και να φωτιστούν ζητήματα που σχετίζονται  με την  πίστη , την παράδοση  και την εθνικής μας ταυτότητας σε μια εποχή που αποδομούνται  ένοιες , αξίες , θεσμοί που συγκροτούν την  ελληνική κοινωνία και την Ελληνική πολτισμική ταυτότητα .

«…Η γέννηση του Θεανθρώπου αποτελεί για την Ορθοδοξία μέγα γεγονός καθώς ο Θεός ενσαρκούται για να σώσει τον άνθρωπο από την πτώση  του  . Μέγα γεγονός που περνά στην Ελληνική παράδοση και γίνεται τραγούδι , κάλαντα  , ήθη και έθιμα  και που όλα μαζί αυτά σμιλεύουν την Εθνική μας ταυτότητα. Στην Χριστουγεννιάτικη έκδοση  σκοπός μας  είναι να αναδειχθεί ο πατερικός λόγος που συνδέεται με το Μέγα μυστήριο της Γέννησης του Σωτήρος  («Μυστήριον ξένον ὁρῶ καὶ παράδοξον!) ώστε να εμβαθύνουμε σ΄ αυτό και να αντιληφθούμε ότι με την γέννηση του Θεανθρώπου  η αλήθεια ήρθε και η σκιά παρέδραμε οριστικά  ,  τονίζει ο πρόεδρος  του Συλλόγου κ. Γρηγόρης Καλύβας .

Στην Χριστουγεννιάτικη έκδοση παρουσιάζονται οι ακολουθίες του Δωδεκαημέρου αλλά και ενδιαφέροντα άρθρα του Φώτη Κόντογλου , του Γρηγορίου του Θεολόγου , του Χρ. Γκότση , του μοναχού Μωϋσέως του Αγιορείτου , του Π.Β. Πάσχου αλλά και η γέννηση μέσα από την ποίηση  . Επίσης φιλοξενείται διήγημα του  γνωστού Καλαμπακιώτη  συγγραφέα και λογοτέχνη Γρηγόρη Σταγέα με τίτλο «ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΙ» .

Είναι μια έκδοση που πραγματικά αξίζει να διαβαστεί  και να βρίσκεται στις βιβλιοθήκες .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.