Συλλεκτική η περιοδική έκδοση του Συλλόγου «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» – Αφιερωμένη στο λόγο της γεννήσεως και στο Άγιο Δωδεκαήμερο

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
28 Δεκεμβρίου 2015, 08:33

Σε συλλεκτικό κομμάτι αναδεικνύεται  η περιοδική έκδοση που κυκλοφόρησε ο Σύλλογος «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» και είναι αφιερωμένη  στην γέννηση του  Σωτήρος και στο Άγιο Δωδεκαήμερο .

Πρόκειται για μια προσπάθεια στο πλαίσιο των δράσεων του εν λόγω Συλλόγου που σκοπό έχει να τονιστούν και να φωτιστούν ζητήματα που σχετίζονται  με την  πίστη , την παράδοση  και την εθνικής μας ταυτότητας σε μια εποχή που αποδομούνται  ένοιες , αξίες , θεσμοί που συγκροτούν την  ελληνική κοινωνία και την Ελληνική πολτισμική ταυτότητα .

«…Η γέννηση του Θεανθρώπου αποτελεί για την Ορθοδοξία μέγα γεγονός καθώς ο Θεός ενσαρκούται για να σώσει τον άνθρωπο από την πτώση  του  . Μέγα γεγονός που περνά στην Ελληνική παράδοση και γίνεται τραγούδι , κάλαντα  , ήθη και έθιμα  και που όλα μαζί αυτά σμιλεύουν την Εθνική μας ταυτότητα. Στην Χριστουγεννιάτικη έκδοση  σκοπός μας  είναι να αναδειχθεί ο πατερικός λόγος που συνδέεται με το Μέγα μυστήριο της Γέννησης του Σωτήρος  («Μυστήριον ξένον ὁρῶ καὶ παράδοξον!) ώστε να εμβαθύνουμε σ΄ αυτό και να αντιληφθούμε ότι με την γέννηση του Θεανθρώπου  η αλήθεια ήρθε και η σκιά παρέδραμε οριστικά  ,  τονίζει ο πρόεδρος  του Συλλόγου κ. Γρηγόρης Καλύβας .

Στην Χριστουγεννιάτικη έκδοση παρουσιάζονται οι ακολουθίες του Δωδεκαημέρου αλλά και ενδιαφέροντα άρθρα του Φώτη Κόντογλου , του Γρηγορίου του Θεολόγου , του Χρ. Γκότση , του μοναχού Μωϋσέως του Αγιορείτου , του Π.Β. Πάσχου αλλά και η γέννηση μέσα από την ποίηση  . Επίσης φιλοξενείται διήγημα του  γνωστού Καλαμπακιώτη  συγγραφέα και λογοτέχνη Γρηγόρη Σταγέα με τίτλο «ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΙ» .

Είναι μια έκδοση που πραγματικά αξίζει να διαβαστεί  και να βρίσκεται στις βιβλιοθήκες .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .